Skriva ett bra inlägg?

När du skriver ett inlägg till din blogg är det bra att tänka igenom det litegrann före du publicerar det. Här har jag samlat ihop ett par av de tips jag själv använder mig av när jag skriver, för att göra inlägget lättare att läsa och för att det ska uppfattas bättre av andra sajter och sökmotorer.

Dessa 7 punkter försöker jag använda mig av. Nåväl, inte alla kanske. Men jag tycke dem är väldigt bra! 

1. Skriv en bra rubrik
En bra rubrik är viktigt. Ett schysst inlägg kan antingen förlora eller vinna massor av besökare baseratpå hur bra rubriken är. Det här är speciellt viktigt om du är intresserad av att få trafik från sökmotorer, eller om du vill att dina läsare – som läser andra inlägg på din blogg – ska klicka sig vidare till din nya text.

2. Dela upp texten i korta stycken 
Om det är ett längre inlägg du skriver, se till att dela upp texten i kortare stycken. Det gör att den är mycket mer lättläst på skärmen. Långa stycken av text är hopplöst jobbiga att läsa när man sitter framför en datorskärm.

3. Markera viktiga ord
Att markera väsentliga ord eller fraser i din text är ett annat sätt att öka läsbarheten. Dessutom är det bra när det gäller sökmotoroptimering. Men främst gör det posten lättare att överskåda. Överdriv inte för då blir det istället svårläst.

4. Använd mellanrubriker
Om det är en väldigt lång text (för att vara ett blogginlägg alltså) bör du, förutom styckeindelning, satsa på att ha med underrubriker. Gör dem tydliga och förklara vad texten under rubriken handlar om.

5. Lägg in en bild 
Bilder gör artiklar lättare att läsa. Om du skriver om en produkt blir texten så klart mycket bättre om du har en bild på prylen. Men även i andra fall är det bra. Använd dig av illustrativa bilder enbart för att pigga upp läsningen. 

6. Länka till andra sajter
Förr i tiden var många tveksamma till att länka vidare, speciellt till ”konkurrerande” redaktionella sajter. Man trodde att man skulle förlora sina besökare till den andra sajten. Om man tror det, så tror man inte på att sin egen sajt är bra. Och om så är fallet kan man likaväl lägga ner den – varför driva en dålig sajt? Länka ofta, för dina besökare vill gärna läsa mer om ämnet du skriver om.

7. Länka till tidigare inlägg
Du har säkert många inlägg som påminner om det du skriver om. Kanske nämner du något som du har skrivit om tidigare. Se då till att länka till ditt tidigare inlägg. Då behåller du läsaren och får den att ytterligare fastna för din sajt. 

 


E M M A N Y S T R Ö M skriver:

fin blogg du har!


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...