Rörigt

Det är en aning rörigt på bloggen just nu, för jag håller på att fixa.
Och jag är inte riktigt klar än. Och jag hinner inte fixa det nu, för jag ska iväg och handla presenter till lillasyrran nu.
Men jag kommer fixa en header, plus lite andra små grejer som kommer få bloggwn att bli supersnygg!
 Som ni kanske m'rker så har jag lagt in en bild där det såtr "Läs mer om Temple Mashallah"
Där är det än så länge bara en bild, men jag kommer fixa så det blir en länk där som leder till ett inlägg där det står mer om Shelly, helt enkelt.

Kommer fixa allt ikväll.
Hoppas ni får världens bästa valborg, umgås med familj eller vänner, vad vet jag. Hoppas ni får superkul!

H O M E

Kom precis hem från skolan.
Vi var nere på någon gymnasieskola somhade en avslutning, och så fick vi sluta tidigare. Lyckan är stor!
 
Jag har en massa planer för bloggen. Kommer försöka hinna med ett "åsiktsinlägg" per vecka. Det här med åsikter. Det kan egentligen tolkas på alla olika, möjliga sätt. Så det är inte bara att jag kommer sitta och dissa en massa grejer, och säga hur eåligt allt är. För det är inte bara det som är åsiktsinlägg. 
Utan det kan vara att man har någon åsikt om något bra. 
Så det kommer variera. Kommer dock vara mycket om mobbning, nätmobbning osv. 
För det är barq inte okej! Det är det cärsta som finns, så många som drabbas av det. Och det vlir ingen förändring. 
Nä, helt sjukt! 
 
Sedan har jag ännu mer ideer. Kommer köra lite då och då, en veckans blogg. 
Så får ni anmäla er och så cäljer kag ut en vinnare i slutet av veckan som jag kommer skriva lite om, lite hans/hennes blogg osv. 
Hoppas ni hänger kvar här på bloggen, för jag kommer göra en stor förändring. 
Massa läsvärda inlägg, promise! 

Inte okej!

Måste bara ta upp Detta ämne. VUXNA människor mobbar varandra. De vuxna som vi barn ska se upp till & ha som förebilder. Dom slänger skit på varandra, pratar om både det ena & det andra bakom den andras rygg & är allmänt DUMMA. Hur kan detta förekomma egentligen? Vi barn ska ha sån respekt för er vuxna, men när ni beter er som bäbisar då? Är det fortfarande samma sak...?
 
ALLA har sitt ansvar. Oavsett om du är bloggare, journalist eller en random människa som kommenterar en blogg. ALLA har ansvar oavsett om det är på nätet eller på ett äldreboende. Det spelar ingen roll om du är 60 & just gått i pension, eller om du går i ettan & just lärt dig läsa. Det är samma regler oavsett. INGEN ska behöva känna sig kränkt eller på något annat sätt känna sig ledsen pga någon/några andra.
 
Kan inte bara alla TA sitt ansvar & inte bete sig så illa som dom coola i skolan gör. Gå fram till tjejen som står ensam i hörnet med killar runt sig som slänger elaka ord, ta med henne till skolmatsalen & sätt dig bredvid henne. Eller bjud hem den ensama killen på din fest. Var inte EN i mängden, det är såå fegt. 
 
Please, hjälp mig & alla andra som är emot mobbing. Gör nåt åt det, GÖR SKILLNAD! 
Det kan inte hålla på så här mer! 
 
 

Well goodmorning readers

Dagen kommer bli grym. Går bara till skolan till 13.20
Och imorgon är jag helt ledig, nja. Fast ändå inte. Ska ha släktkalas så det kommer fortfarande bli fullt upp, lillasyrran fyller nämligen år. 
 
Är då ledig hela dagen idag efter skolan, ska i och för sig köpa presenter och så men annars hade jag tönkt att lägga ner den mesta tiden till bloggningen. 
Ska fixa en massa tidsinställda, läsvärda åsiktsinlägg. Göra om designen + headern. 
Vill bara ha något enkelt och snyggt! 
 
Emma rider Shelly idag, vilket innebär där då att jag är helt ledig. 
Har inga läxor som behöver göras heller, för de satt jag med igår. Så det är bara fritt fram för bloggen att få en stor föndring. 
Det kommer bli som en helt ny blogg. Skåmta, inte riktigt. Det är fortfarande samma blogg, såklart. Men det kommer bara bli lite annorlundare. 
Och för er som känner er sugna på det, stanna gärna kvar! Ni som inte, ge det en chans! :)
Sveland cup. Ska dit och tävla i helgen igen. Regional L:B är det som väntar. 
 
 
 

Världens gulligaste

Nya pannbandet också !Jag tycker och tänker!

 
 
 
Jag tänkte att jag skulle skriva lite om de vanligaste webbläsarna, och vilka jag föredrar.
 
› APPLE SAFARI
Safari är den läsaren som är standard på en Apple-produkt. Du känner säkert igen den från iPhone, men även på Mac & iPad är detta webbläsaren som gäller om du inte laddar ner en annan. Jag har använt den lite grann, och det enda jag egentligen tycker är en fördel med Safari är att den har en "topphemsidor" som startsida, där du lätt kan trycka på den sida du vill in på, istället för att skriva den. I övrigt tycker jag inte att det är en ultimat webbläsare.
+ snygg design, toppsidor
 
› GOOGLE CHROME
Min favorit! Jag gör mina designer i Chrome för att jag tycker att den är bäst, enklast och stöder i princip allt. I alla fall det jag vill att den ska stödja. Chrome är snabb, hjälpsam och lätt. Adressfältet är ju också detsamma som att söka på Google, så du behöver inte gå in på en sökmotor för att söka, utan kan göra det direkt. Du kan också skriva en adress och får ett förslag trots att du aldrig besökt sidan innan. Det jag har hört som är den största fördelen med Chrome är att varje flik är en unik process som inte påverkar de andra flikarna, som det tyvärr gör i IE & Firefox. Om du skulle gå in på en långsam hemsida påverkar inte detta det andra flikarna, kort och gott.
+ sökfunktionen i adressfältet, säkrare surfning p.g.a. flikprocesserna, integrerade Google-features så som Gmail, snabb! Inget lagg.  
 
› MOZILLA FIREFOX
Detta använde jag jämt tidigare, på min PC och till en början efter Safari. Jag tycker att det är i princip lika bra som Chrome, men Chrome är lite vassare och går snabbare. Firefox är också en webbläsare som måste startas om ofta, tycker jag, men det är en smaksak om man väljer Firefox eller Chrome, tror jag. Jag har läst att Firefox är överlägset använt runtom i världen vilket beror på att det finns väldigt mycket plugins till denna webbläsare på grund av att källkoden är offentlig så vem som helst kan gå in och kolla och sedan bygga sin egen plugin.
+ öppen källkod = många tillägg, automatisk stavningskontroll
 
› INTERNET EXPLORER
En webbdesigners värsta mardröm, haha. IE stödjer inte en bråkdel av vad de andra webbläsarna gör, och med stödja menar jag koder och scripts. En design som ser bra ut i de tre andra läsarna ser oftast helt knasig ut i IE. Nu har Explorer dock blivit mycket bättre, i takt med att de flesta webbutvecklare väljer till exempel Firefox istället och använder sina egna tolkningar som stöds utav den men inte tidigare av IE. Nu har Microsoft börjat inse att för att kunna konkurrera måste de ha samma features som de andra webbläsarna, vilket är ett plus!
+ funkar det i IE, funkar det oftast överallt
 
Vilken webbläsare är din favorit?

Måndag Morgon - Vad händer?

 Hello sötingar
Måndag morgon, helt sick vad tiden går fort. 
Jo, vad händer? Jag sitter och käkar frukost och har egentligen inte alls tid med att blogga, men jag gör det ändå.
Det är vad som händer. 
Idagär det en helt vanlig Måndag och jag slutar lika sent varje gång då. Slutar nämligen vid fyra idag.
Efter skolan ska jag snabbt hem och göra ett snabb update här på bloggen sedan drar jag vidare till stallet. 
Hade tänkt att bara skritta ut en sväng idag, kanske bara ta någon liten trav. 
 
Nu har jag en fråga till er:
Vad vill NI läsa om här på tildazblogg.blogg.se? Vad vill ni att mina inlägg ska bestå av? Något jag kan förbättra, ändra? Vad vill NI läsa om här? För jag vill ha en bra blogg som kan variera lite, inte bara dessa samma, och samma, och samma inlägg varenda gång! Som det känns som nu här. 
Vad vill ji läsa om? Skriv gärna en liten kommentar. Det tar max 2-3 minuter, promise! 
Så snälla, skriv. Så kan jag ta åt mig det & kanske förbättra det. Eller om det är något ni vill att jag ska skriva, så skriver jag säkert gärna det! 
 
Jag är öppen för alla förslag! 
 
 

Hoppning

Körde ett hopp pass idag. 
Hon hoppade jättefint!
 
Hon hoppade av fint, i slutet hoppade jag en liten bana, en del hinder låg väl på 95 cm kanske. Men resten var på 100cm. 
Avslutade passet med att skritta ut en sväng med Hanna & Felicia. 
Lite lagom suddig bild! 

GHS 2013 Class 8, 145 cm DEL 1

Har tagit en massa kort här på alla ekipage som ställde upp i den så kallade tidshoppningen som gick igår, Lördag. Hindrerna låg på 145cm. Bilderna är i minityr, men om du klickar på dem så får du dem i normal stora, storlekar. Jag har skrivit på varje bild, vilken ryttare det är som hoppar. Kanske hittar du din favorit?
 
Det är tillåtet att låna bilderna och kanske lägga ut på ens blogg, bara om man skriver att det är jag som tagit bilden, och gärna länka min blogg också !
;)
  
 

 
Ska faktiskt försöka skicka in några bilder till GP.. Eller är inte helt säker än. Så bra är jag inte på att fota. Och jag har inte tillräckligt bra kamera (motiv). Bildrena är mörka och konstiga.. 
Men man kan ju alltid försöka! 

Det är DIG jag älskar mest av alla!


Ridpasset igår

Igår så åkte jag ut tidigt på morgonen & red Shelly. Jag red ut en sväng, i ca. en halvtimma. 
 
Jag klättrade mycket & konditionstränade henne. Galopperade henne mycket i uppförsbackar osv. 
 
Och ni ska veta vilken tur jag hade! Jag hade ingen aning om vad det skulle bli för väder idag. Precis när jag hade ridit klart min lilla runda och skrittat tillbaka till stallet, och ställde precis in Shelly i boxen. Då,då kom det bara helt plötsligt fullt med hagel! Det bara öste ner. Tänk om jag hade kommit till stallet 5-10 minuter senare, då hade jag vart dyblöt! Så jag hade riktigt tur! Och det börja åska och grejer, ganska mysigt ändå!
Över till dagens planer:
Idag ska jag hoppa i paddocken. Ska använda mig av alla hinder, om det inte är för blött. 
Mamma följer kanske nog med, så får hon vara min höjare & sänkare ;) 
Kanske kan filma lite också! 
Det är väl dagens planer. Friidrottsträning ikväll också. Så det blir en väldigt sportig dag för mig idag känner jag! Men det ska nog gå bra. 
Satsar nog på att hoppa en 100cm bana idag i alla fall. För jag ska kanske iväg och tävla i helgen.
Sveland Cup Omg.2 Det är en regional L:B, alltså 100cm.
Ska nog förresten vara med på den! Den cupen är ganska rolig faktiskt!
 
Ska för övrigt premiär rida i alla mina nya fina grejer, som jag köpte igår på mässan på Göteborg Horse Show. Hon kommer bli så snygg i dem! 

Häst Shoppning

Under dessa två, senaste dagarna har jag vart på Göteborg Horse Show och shoppat en massa.
Det blev lite mer än vad jag hade tänkt från början, men så är det ju alltid. Eller? ;)
Och jag känner mig faktiskt ganska stolt, eller stolt och stolt.
För jag betalade det mesta av gårdagens/dagens köp för egna pengar. Har sparat! 
 
Vi kör igång. 
Två par nya lindor. Eller om man ska vara noga så är det 8st lindor köpta sammanlagt. Ett par ljusrosa som Shelly kommer vara för söt i. Och sedan ett par i bruna, också grymt snyggt på henne! 
(Klicka på bilden för att få den större)
 

En eskadron huva (luva,eller vad man nu kan kalla det) och ett pannband, med jättefina stenar på. Grymt snyggt & Shelly kommer vara riktigt fin i det! Pannbandet köote jag för egna pengar. Eskadron huvan köpte Emma Jarlsgård till henne (mig?), så himla snällt!  
(Klicka på bilden för att få den större) 

Ett par chaps! Riktigt snygga, om du frågar mig. Köpte för egna pengar. Stod länge och valde mellan ett par pioneer chaps eller dessa. Och jag valde tillslut dessa, Och det hade inget med priset att göra, för de kostade ungefär samma. Utan det var det att dessa chaps var mycket, mycket skönare. Och de satt åt tajt runt sjävla benet. Och det tyckte jag inte att pioneer gjorde lika mycket. Så jag är jättenöjd med dessa chaps! 
(Klicka på bilden för att få den större) 

Sedan så köpte jag en brun, kingsland jacka. Jättesnygg, riktigt sådär to die for! Jätteskön också. Köpte för egna pengar. 
Och sedan en röd väst, HV Polo, grymt snygg & grymt skön! Me like!
Och sist ett par röda ridbyxor, back2back. Snyggt med röda ridbyor tycker jag. 
(Klicka på bilden för att få den större) 
 
 
 
 
 
 
 

Thaanks!

Länkad på ponnysanning idag bara ;) 
Bara jag som tycker det var dö häftigt när det var helt jämt, alltså 600. Bara pang poff! 

B A G S

Något jag är helt beroende av just nu, så är det nog en ny handväska. Vill ha en super duper snygg. Men hittar aldrig den perfekta... 

Right now

Like a photographic model!
Just nu ligger jag i min säng med Pebbles vid min sida, kolla bilden ovan. 
Hon pussar mig över hela ansiktet, så omtänksam. Jag kliar henne där halsbandet sitter, hon pussas tillbaka. 
Bra team där! Nä, men hon är så himla snäll så!
 
Nu ska vi inte sitta och snacka om en katt här. Utan det jag egentligen skulle skriva var att...
Idag kör jag lite hoppning i paddocken. Ska se om lillasyrran kanske, kaaanske (om hon är på bra humör) vilja följa med och ta kort. För de skulle vara guldvärt! Mamma vet ingenting om min kamera, så hon tar nog inga bra kort alls ;)
I alla fall, som sagt så ska jag köra lite hoppning idag. Hade tänkt att använda mig av alla hinder som står uppe i paddocken nu. Det blir perfekt!
 
Sedan i eftermiddag så blir det GHS igen, ska gå på mässan lite innan. Men ska försöka undvika att göra det så gott det går faktiskt, eftersom det är helt meningslöst att gå på mässan en Lördag, det har man ju lärt sig genom åren... 
Det är fullt med folk överallt
 
 

Nytt

Har inte handlat ihjäl mig eftersom jag inte tycker det var någon större rea. Såfall köper kag hellre vanligt, eller vad man ska säga.
Men jag har ändå fyndat lite grejer i alla fall.
Ett par röda ridbyxor, sååå sköna så man dör! Och grymt snygga!
Sedan så blev det ett par ljus rosa lindor till Shellan.
Hade tänkt att köpa ett par pioneer där också, men de fanns inte i min storlek, de var så himla stora i skaftet, eller de fanns inga som satt tajt :S
Men de skulle finnas imorgon. Så jag ska springa in imorgon och köpa dem! Sedan så var det lite små grejer också. Som ni vet rosetter till manen t.ex. ;)

Träffade en massa roliga människor där. Av alla som är på Scandinavium så träffade jag Annie när vi stod och prövade samma ridbyxor. Och Emma som rider Shelly stod och sålde program. Jag vinkade till Rolf-Göran, och han vinkade tillbaks. Såg och gick fram och sa några ord till Evelina Lindh. Nicholai kände tydligen igen mig från något ridläger där hos honom, så han sa hej. Sedan så var det ju alla andra, som Linn & Tyra t.ex. Linn vann bloggkampen, och det var hon värd. Grym person!

Japp, det är väl de som hänt. Jag satt och grämde mig åt att jag glömde systemis hemma idag, till GHS... Får ta med den imorgon.
Btw vi hade grymma platser!! Satt precis där ryttarna kommer in och går ut från banan, och därav fick man se alla kändisar, wihoo.


Bilder kommer

Jag fotade en massa när jag var på Billdal där som jag hade tänkt lägga ut.
Men jag har inte redigerat dem än, haft väldigt mycket att göra. 
Men det är jätteroliga foton. Kanske borde lägga upp dem i alla fall, redigera dem fort alltså!
 
Det är för övrigt Göteborg Horse Show idag, taaaagga. Skämta, finns inget direkt att tagga till. 
Men det ska bli skojjj!
Har kommit på en massa saker nu som jag behöver!
 • Nya vita ridbyxor, för små & krymt i tvätten!
 • 2 par nya ridbyxor, alla mina är för små
 • Ridväst, min är egentligen för liten
 • Ridstövlar, mina är konstiga! 
Japp, det var väl de jag kunde komma på just nu.
Jag och mamma har biljetter till Horse Show klockan 6 i eftermiddag. Men vi åker in direkt efter skolan,
vid 2-3 och går på mässan innan! Det blir perfekt. 
Otroligt fin min.....

Ridpass 25/4

Alltså detta var gårdagens ridpass. 
Red ganska kort och galopperade en massa. Och hon kändes jättefin! 
Red på vanliga tredelade bettet. Jättefin!
Bästa ponnyn!
Blöt ponny efter rengnig dag! 

Outfit

Lovisa ville vara med, med sin outfit också. Suck...! 

Today´s Outfit


Planering av dagens ridpass

På min schema jag gjorde i Måndags så står det att jag ska köra lite hoppning idag. Men jag ändrade mig.
Jag orkar inte förklara men det är något med hennes ben. Alltså inget farligt eller så. Men jag väljer att ta det lugnt idag då! Så jag kanske bara longerar henne. Eller något sånt, får se hur hon är.

Imorgon är det Fredag & det bästa som finns, Göteborg Horse Show efter skolan. Jippi! Har stämt av med pappa så att han åker ut och tar hand om Shelly. Fatta vilken risk jag tar. Känns lite riskabelt, HAHA! Nä, hoppas han kommer ihåg all information jag gett honom. Nä, det ska nog gå bra!

Har fortfarande ont i huvudet, inte alls kul... Hoppas det går över till imorgon då det är GHS.

Ska gå ner och äta något. Hörs senare! (Gammal bild, säkert 2 år gammal)


Bilresan upp till Stockholm

Trooooollet <3


1 bild från Billdal

Fotograf: Rebecka Olsson


Ridpasset today

Man kan ju säga att allt sket sig och jag fick planera om i min planering.
För det spö-regnade ute och gör det ännu. Jag blir så sur!
Men i alla fall, jag hade ju tänkt att rida ut idag en långrunda. Men fick då planera om. Så det fick bli lite trimning i manegen istället. Red i 45-50 minuter och det gick såhäääär bra. Och jag var jätteduktig idag, jag var jätte nogran också. Jag skrittade fram på långa tyglar i minst 10 min. Sedan skrittade jag i 10 minuter innan jag "fick" börja trava. Sen var jag tvungen att trava en bra stund innan jag kunde börja galoppera.
Jag är nämligen väldigt otålig när det gäller ridning. Det värsta som finns är att skritta fram, enligt mig.
Och det är ofta jag slarvar lite med det och bara skrittar fram jätte, jätte kort. Och börjar gärna galoppera lite för tidigt också :S
Nä usch, jag MÅSTE bli bättre på det! Fy skäms!
Men annars är jag nöjd med passet.
*Sjunger högt i bilen på reklamen, "flyg flyg flyg flygresor.se dam dam dam flygresor.se*
Har precis vart och shoppat lite nya vårkläder, yeeey.
Och ska nu bara hem och lägga mig på soffan, har en fruktansvärd huvudvärk, har haft det hela dagen.
Inte alls kul! 
!

Rider på min åsna<3Ovanligt långa öron! ;)

Morning

Idag är det Onsdag då. Trött som jag vet inte vad. 
Direkt när vi kom hem från den långa bilresan från Stockholm gick jag och la mig. 
Ont i halsen, skrikit alldeles för mycket på hans konsert. 
 
Jag tänkte säga också att jag inte kommer skriva ett långt inlägg om konserten. Det räcker bara med att "den var grym". För det säger mycket. Detta är ett minne för livet. Det var så häftigt. Magiskt. 
Grym konsert. Och jag vill bara gå på den om och om igen. 
 
Är nästan fortfarande helt chockad. Skämta. Men det är nästan inte förens nu jag har förstått att jag verkligen har vart på hans konsert. 
 
Ska gå ner och käka frukost lite snabbt. Slutar klockan 13.00 idag, häääärligt!

En bild från konserten

Planering v.17

Måndag - Vilar
Övrigt: Jag är i Stockholm, konsert
 
Tisdag - Emma rider henne
Övrigt: Fortfarande i Stockholm
 
Onsdag - Uteritt. Ner till häst-sjön. 
Övrigt: Pedagogisk eftermiddag slutar klockan 13.00 
 
Torsdag - Hoppning i paddocken 
 
Fredag - Trim
Övrigt: Göteborg Horse Show
 
Lördag - Klättra & bygga kondition
Övrigt: Göteborg Horse Show
 
Söndag - Lätt markarbete (alltså inget hårt pass)
Vet egentligen inte vad jag ska göra med Shelly på Fredag. För, först är det ju skola. Sedan så är det Göteborg Horse Show direkt efter. Så jag får se, om jag kanske bara åker ut snabbt och longerar eller om jag kanske hinner rida. Får se hur det ligger till. 
 

Göteborg Horse Show 2013

Följer strömmen, och gör som alla andra.
 
Jag har biljetter till Fredag eftermiddag & Lördag eftermiddag. 
På Fredagen är det ju den där bloggkampen, det ska bli kul! 
Och på Lördagen är det ju GP-ponnyn men ska inte se på den, känner ändå ingen som är med iår direkt. 
 
Men nu snackar vi ju bara om själva showen. Jag kommer ju självklart gå på mässa också, det är ju den som är roligast! Kommer vara på mässan nästan hela Fredagen & Lördagen, det kommer bli grymt!
Jag har bildbrist!

Jag har inget speciellt som jag ska köpa på ghs, inte vad jag kan komma på nu i alla fall. 
Kanske ett par nya ridstövlar, vill ha ett par pioneer. Fast ändå inte. 
Ska gå runt och kolla lite. 
 
Sen kommer det väl ändå bli lite små grejer kanske, det vet man aldrig. Men jag har ingenting som jag verkligen behöver. 
Eller kanske ett nytt träns till Shelly. Är lite sugen på dyon tränsen. De är grymt snygga.
Aja. Får väl se hur det blir. 
Hoppas vi ses där!

Svartvitt & sepia


Jag gissar på 2!

Gossip girl nörd

Om det är en TV-serie jag nårdar och bara total äslkar så är det utan tvekan, GOSSIP GIRL. 
 
 
 

MÄKTIGT!

Konserten alltså, mäktigt är ordet!
Skrikit och sjungit så jag kan knappt prata. Det gör ONT i halsen!
Filmat och dansat en massa. Filmer kommer komma, promise!
Satt och vänta på han i Globen i över 3-4 timmar men det var det VÄRT!
Så grym.Polkagrisfabrikeeen!

Idag ska jag träffa Justin Bieber

Vi ska käka på Mc Donalds. 
 
S K O J J A 
 
Eller jag skämtar inte om allt. Det finns lite sanning i det också. Jag kommer verkligen få se honom idag. 
Som det Justin Bieber-fan jag är (onej, snälla mobba mig inte) så ska jag gå på hans konsert som är idag i Stockholm. 
Det ska bli skitkul! I 238 dagar har jag väntat på denna dagen. För 238 dagar sedan så beställde vi biljetten. Och nu idag klockan 19.00 så sitter jag i Globen och får verkligen se honom. 
 
Har tagit ledigt från skolan idag, och imorgon. Emilia också. Vi ska gå på hans konsert .... together. 
Nä gud vad heter det på svenska nu igen? Together. Nä fy vad pinsamt. Nu skäms jag! Jag fick helt hjärnsläpp.
Nä usch. Jag borde skämmas, var det inte jag som har B i svenska, hmmm...
 
Nu sitter vi i alla fall här i bilen, jag & Emilia. Och pappa förstås, någon måste ju köra bilen!
Steg upp tidigt, tidigt idag. Vid halv sju. Här var det ingen sovmorgon inte, bara för att man tagit ledigt! 
Nä nä! Har sovit lite i bilen.
Vi beräknar att komma fram till Stockholm vid 12-13 tiden. Och då säpper pappa av oss så får vi gå och äta kina mat, och så går vi runt och kollar lite. 
Jag är faktiskt grym på Stockholm, eller jag har ju bott och är uppväxt där så japp. 
Vi kommer sova hos min storasyster ikväll. Mysigt! Så får Hugo som är 1 och ett halvt år få träffa sin kära, snälla, rara, gulliga moster. Nämligen JAG! 

Haha, jag är så himla trött och har så himla dålig humor just nu. 
Kommer nog vara sådär halvbra uppdatering idag. 
Vi hörs! 

Tävlingsresultaaaaatet kommer hääär

Yes, nu kör vi! 
Idag rullade transporten med 4 tävlingsponnys taggade för tävling. 
Dudde (Amadeus), Jocke, Jerry & så Shelly. 
 Framridningen:
Red fram i evigheter bara för att de bestämde sig för att ta en 30 minuters paus helt plötsligt innan min klass skulle börja, typ. 
Så framridningen blev väääldigt länge. Men Shelly var fortfarande glad & pigg, som tur var! Så det var skönt. 
 
 Framhoppningen: 
Här kändes hon jättefin, verkligen! Hon sög sig mot hindretna, och ville hoppa det, eller vad man nu ska säga. hade ett bra flyt mot hindret, och hon hoppade av bra. Liite stark, men det var inget som störde. Hon var bara väldigt nervös. För när jag skulle hämta henne i transporten så hade hon bajsat ner hela svansen.
 Hela svansen(!!)
Så den var ju helt brun, och gul och heeelt bajsig. Lyckades, till min stora lycka hitta en vattenkran. Och kunde då skölja av hela svansen. Tur! 
 
 Väl inne på banan: 
Shelly kändes pigg (hon kändes pigg, alltså så såg hon inte pigg ut. HAHA) ända fram till första hindret. Då hon bara slarvade. Så ett pet på första hindret, det kändes ju lite surt. Nä, men det är inte kul att riva på första hindret. Jag som hade planerat min omhoppning så väl, den hade vart grym! ;) 
I alla fall vi hade ett bra flyt efter i alla fall. Och sedan så kom jag på 5:an och galopperade över. Sedan så var det bara några galoppsprång sedan så kom 6:an. Och då kände jag hur vi kom helt fel. Jag försökte reda ut situationen men det var liksom redan förstört. Så hon stannade faktiskt. Inget såntdär dumt-stopp. Utan mer ett, oj-nu-kom-jag-riktigt-fel-bäst-jag-stannar-istället-för-att-braka-in-i-hindret! 
Lite den känslan. Så det var inget stopp för att vara dum. Hon hoppade de andra hindrerna efteråt jättefint, emd ett jättebra flyt. Så det var inge mer med det. 
Jag var jättenöjd även fast det blev 8 fel. Supernöjd med ponnyn! 
 
Nu ska jag sova! ;)
 

H A T A

Just nu är jag och blogg.se appen inte kompisar. 
Så fort jag ska klicka mig in på den så stängs den ner. 
Värkar dock vara fler som har problem med den, alla rättare sagt. För på varenda blogg jag läser så skriver alla att deras blogg.se app inte fungerar. 
Det är därför man egentligen inte ska ha blogg.se 
Det finns många bra fördelar med blogg.se. Men många nackdelar också. Som ja, att appen söutar fungera ibland, och det förstör ju mycket för en. Och ens blogg. 
Nä skärpning blogg.se! 

Såå trött!

Resultat kommer komma!Tävling i Billdal

Imorgon är det tävling, igen. 
Denna gången blir det i Billdal. GP-ponnyn. Fast jag ska inte vara med i själva GP-ponnyn. Utan bara i den regionala L:B (100cm).
Det kommer bli perfekt. Valde att bara hoppa 1 klass denna gång, endast för att Shelly ska vara extra pigg till L:B ;)
Shelly kommer få åka till tävlingen tillsammans med tre små andra ponnys. Jocke, Amadeus & Jeerrryyyy.
Det blir grymt. 
Jag skuttade över 2 oxrar idag på 1m bara för att få in rätta feelingen. 
Hon hoppade av fint på oxrarna. Ja, har inte så mycket mer att säga om dagens ridpass.
 
Känner mig i alla fall taggad inför imorgon.
Systemkameran hänger på, ska fota en massa random ekipage. Och kommer även sitta som klistfastrad på bänkarna när GP-ponnyn semifinal drar igång. 
 
Någon mer som ska till Billdal, såfall ses vi där!

Bajs häst...

Titta vad min ponny hade gjort idag när jag skulle hämta henne från hagen. Fast det löste sig med ett bad! För man kan ju inte tävla så heller. Juste, har jag berättat att det är tävling igen imorgon? I alla fall så är det, det. Berättar mer om det sedan!
Lyxigt!Vårkläder

Lite nya vårkläder, alltid lika härligt att shoppa!
 

Kvällen

Kvällen spenderas tillsammans med Emilia. Har ätit färska räkor också, bara för gott!
 
Kan berätta lite kort om dagens ridpass. 
Red ut tillsammans med Natha på Sebbe, Hanna på Manne, Birgitta på Marley och sen jag på min sushi (shelly).
Varför jag kallar henne för sushi är för attjag älskar shelly lika mycket som jag älskar sushi. 
 
S K Ä M T A

Vi var ute i jag-vet-inte-hur-länge-men-minst-1-timma. Yes...

Vi galopperade en massa, och vi badade också! Eller Shelly gick i till knäna ungefär. Travar runt i vattnet, supermysigt!
Det är bra med en snäll ponny som gillar vatten! ;) 
 
Vi hörs mer imorgon! 
 
 
 

Nytt i garderoben!

Tre par enkla, men snygga shorts i färgerna blå, vit & beige-rosa. 

New shoes

Igår efter stallet svängde jag & mamma in till Börjes. Och köpte mig ett par nya ridskor. 
Köpte ett par ARIAT. Supersköna! Och grymt snygga är dem också!
Ska premiär rida i dem idag! Önska mig lycka till. 
Skämta, men jag hoppas verkligen att dem är lika sköna att rida i som dem är att gå i. 
Nu ska jag återgå till arbetet. Vi hörs! 
 
 

Kärleken...

Kärleken bara en hästmänniska kan förstå <3


Regn Dag <3

Kalla mig knäpp men jag seriöst älskar regnet! Tycker detär skit mysigt att vakna till att regnet öser ner och slår mot fönstret! Dock inte lika kul när man ska åka till stallet, eller vara utomhus eller nått. 
Men som en sånhär dag, då man mest sitter i skolan och sedan hem och plugga. Nä big like ;)
Ska alldeles strax till stallet. Blir ett pass i paddocken, I think. Om det inte är för blött, vilket det förmodligen är. Så den tanken sket sig ju rätt så fort. Kanske rider ut en sväng då, på den hårda asfalten. 
Nä, det kommer bli perfekt. Eller så vilar hon idag kanske? Äh, får se hur det blir. 
 
Hörs mer sen!

Skärpning!

Bloggningen har vart helt av nu de senaste. 
Och jag måste säga att det var väldigt skönt. MEN (Tony Irving-style) jag har samtidigt känt att det var väldigt tråkigt! Jag har ingenstans att skriva av mig. Det är hemskt. Därför måste jag nog ha en blogg. För jag älskar att skriva, och särskilt att skriva ner allt som händer i mitt liv. Ridpassen på Shelly osv. 
 
Så nej, jag kommer inte sluta blogga. Kommer heller inte sluta blogga på denna bloggen, tror jag inte. Jag gillar min andra eliite.blogg.se 
Får se hur jag gör. Ska i alla fall inte sluta blogga. Vet inte varifrån jag fick den tanken. 
 
Och jag ska bara säga det att jag har väldigt mycket att göra nu. Har verkligen lagt in en extra växel i skolan för att höja mina betyg. Så därför har bloggen vart lite undangömd. 
Satt t.ex och pluggade matte igår i flera timmar. Samt övade lite engelska. 
Och fram tills nu har jag suttit och pluggat NO. 
 

joyshop.se


Ingen blogglust...

Nu det senaste har det vart nästan bara 1 inlägg om dagen. Jättetråkigt. 
Jag har nu länge funderat på om jag ska börja om med en ny blogg.
Det finns många fördelar med det. Här är lite fördelar jag tycker:
 • Annat namn på bloggen. Jag hatar det namnet jag valde "tildazblogg". Nä usch. Skulle vilja heta eliite.blogg.se eller enryttare.blogg.se
 • Börja om på nytt. Jag älskar förändringar. Jag hatar när allt bara är samma, samma & samma. Skulle vaa mycket roligare med en ny blogg, Att få starta upp en egen, och börja om allting. Kämpa sig upp ur statistiken. Bli lika glad varje gång man har 50 nya läsare på 3 dagar! Nä, men ni fattar grejen va?
 • Börja bloggen med en bra start. Jag hade ingen bra start på denna bloggen. Hur gammal var jag? Och jag fattade ingenting med att skriva ett bra inlägg. Nu skulle jag bara vilja börja om och ha bra inlägg från hela början. 
Men sen så finns det ju nackdelar med att byta blogg.
 
 • Läsarna. Man tappar otroligt mycket läsare. Det är mycket svårare att bygga sig upp mot dem läsare jag har idag. Eller inte. Det vet man aldrig. De som är intresserad av min blogg fortsätter väl läsa den fast på en annan blogg. Jag menar, så svårt är det ju inte. 
Ja, jag skulle bara vilja börja om. Ska tänka igenom det först. OM det nu är så att jag bestämmer mig för att byta blogg. Det är mest för att jag inte gillar själva namnet. Och jag har liksom tröttnat på denna bloggen. 
Jag återkommer ;) 

Monday

Idag hade jag världens skönaste morgon. Steg upp klockan 9.
Just nu sitter vi och har vikarie på svenskan. Vikarien är en spanska lärare, som inte pratar jättebra svenska.
Hm, hur går det ihop? ;)
Ska försöka ladda upp filmen från min L:B rundan idag också.
Om jag hinner. Direkt efter skolan ska jag åka till stallet. Rider nog bara ut en sväng på en 30 minuter. Eftersom jag tävlade igår. Ska bara skritta & ta det lugnt. Bara så Shelly får sträcka på benen. Hon har säkert lite träningsvärk ;)
Det är dagens planer. Ska försöka uppdatera er under dagen så gott det går. Vi hörs!


Resultat

Som inlägget tidigare så var jag och tävlade idag på GFRK. Bara en träningstävling. Men ändå super bra träning!
Om vi börjar med L:C
På framhoppningen kändes hon jättefin, hoppade av bra på hindren. Hon var lydig och sammarbetsvillig.
Väl inne på bannan kändes hon jättefin. Hon var väldigt pigg. Lite stark emellanåt men det var ingen fara. Har tyvär ingen film från rundan. Men är jätteöjd över både min & Shellys insats i L:C.
Det blev alltså felfritt i L:C. En till rosa rosett där hemma med andra ord! ;) 
Resultat i L:B
På framhoppningen kändes hon jättefin. Hindrerna inne på framhoppningen låg på en högre höjd en L:B (100cm) Det var en tjej som hade höjt upp det till 110cm. Som jag då inte visste, men jag hoppade det. Och hon kändes jättefin!
Hon var dock väldigt trött. För det var verkligen såhär att, jag gick ut från L:C banan. Och då va jag tvungen att gå direkt till L:B framhoppningen. De skulle bara höja upp hindrerna till 1m. Och sedan var det 3 ekipage sedan skulle jag hoppa direkt.

Så det var nästan lite stressigt, att ut från L:C, in på framhoppningen. Hoppa oxern 1 gång, räcke 1 gång. Sedan  in på banan. 
Men det gick bra ändå! Ett pet på 4:e hindret i L:B. Men annars en jättefin runda. Det var bara egentligen ett slarv av Shelly med rivningen. Vi kom bra mot det, men hon fick inte riktigt med sig bakbenen ;)
 
En mycket bra tävlinsdag! Nu taggar vi nästa tävling, som är nästa helg faktiskt. På Billdal. GP-ponnyn. Fast jag ska inte vara med i GP-ponnyn utan bara i den regionala L:B. Det kommer bli perfekt!
Vi hörs! 
 
 
 

Grym tävlingsdag !

L:C Felfri
L:B 4 fel ett skitpet. Lite slarv bara på hinder nummer 4.
Bilder & filmer kommer komma!
Smakprov!Helgen har bara börjat

Haft en grym vecka! 
Måndag - sjuk, hemma från skolan
Tisdag - sjuk, hemma från skolan. 
Kanske inte lika grymt. 
Onsdag - Studiedag. 
På onsdagen hade huvudvärken äntlogen gått bort och jag gick på bio med Emilia. Vi gick och såg filmen EGO. Grymt bra film måste jag säga! Rekommenderar den för er som vill gå på bio och inte vet vad de ska kolla på. 
äSen var det ju bara Torsdag & Fredag kvar i skolan. Så denna veckan har jag bara fått i skolan i 2 dagar, blev jätteförvånad när det redan var Fredag igår! 
 
Över till annat. Jag vet att bloggningen inte har vart den bästa. Men blogg.se appen fungerar inte. 
Och mobilbloggningar är bara fööör tråkiga. Och jag är för lat för att sätta på datorn. 
Skämta, jag är inte lat ;) Men datorn är lite konstig, man måste byta batteri på den. 
 
Nu ska jag i alla fall åka till stallet. Rida på min prinsessa. Tror det blir ett pass i paddocken i en halvtimma. Och sedan rider jag ut i en tjugo minuter. Det blir perfekt! Vi hörs!

Sämsta morgonen ever

Min morgon sög. (Sorry) Men jag hitta inget bättre ord. 
Jag började som vanligt idag vid 08.10 
Jag hade ställt alarm igår kväll. Tror ni det ringde imorse klockan 06.50 som den skulle? Svar, nej! 
Så vid 07.50 vaknar jag helt nyvaken och trött. Kollar på klockan och får världens panik. Jag fick verkligen panik. Skolan började om 20 minuter, jag skulle vara där om 20 minuter. Och det tar mig 10 minuter att gå...
Så jag slängde mig upp och kasta på min kläderna. Åt frukost jättefort. Då hade bara 6 minuter gått. Jag sprang upp gjorde iordning mig för övrigt. 
Det slutade med att jag fick låna Lovisas cykel. Så jag cyklade det fortaste jag kunde. Och jag han. Fatta vilken känsla alltså! Jag han precis.
Jag kom precis dit när en av mina lärare kom för att öppna dörren. 
Alltså fattar ni! Jag vaknade och åt, fixa håret & ansiktet ;) På mindre än en kvart. Och jag cyklade till skolan på 5 min. Och jag han. Hallelujah. Det måste defenitivt vara rekord! Sedan så var jag trött hela första lektionen. Höll på att somna nästan, jag menar man hade ju precis vaknat! 
Nä gud vilken morgon! Hoppas ni har haft en bättre morgon i alla fall än vad jag haft! ;) 
Åååh, när jag ser bilden så längtar jag bara ännu mer till sommaren! Snälla kan inte någon föra mig tillbaka till Mallorca igen? Egen pool & eget hus. Lyxigare kan det inte bli! 

Ge mig dem!
kamouflage mönstrade byxor

Något jag tycker är riktigt läckert är kamouflage möbstrade byxor. Tänk er med en vit blus eller en tröja till, svarta boots eller ett par vita converse + en guld klocka. Hur snyggt som helst!


Utvecklingssamtal ~ check!
Collage nr.7


Jag får utbrott på Emilia...


Abercrombie & fitch

Bara total älskar abercrombie & fitch. Alltid snygga kläder! Fast dock inte de billigaste.. Men som sagt sjukt snygga!


Silvertejp in my heart

Har jag berättat hur mycket jag. ääälskar silvertejp. Den räddar mitt liv!


Så himla fult, men vem bryr sig?


Biotime med Emilia

Filmen EGO
Collage nr.6


Toast


9e April 2013

Jag är så ledsen för den tråkiga bloggningen. 
Det har bara vart en massa kläder collage hit och dit. Vilket jag tycker är jättekul att göra! Och det värkar som om ni blogg,äsare tycker det är roligt med dessa kläd collage! Verkligen. Det kan man se på statistiken. Har fått nästan 30 nya läsare på grund av den lilla förändringen. Att lägga ut collage. 
Så jag kommer inte sluta göra dem. För att de är väldigt smidiga. Men jag måste börja skriva igen. Inte bara lägga ut dem där collagerna. Jag får inte glömma av att skriva! För det är ju också viktigt. 
 
Över till annat: 
Hästar. Shelly. 
Ni kanske märkt att jag har vart lite frånvaro från hästarna dessa två dagarna. Ni vet, inte snackat om dem. 
Och det är för att jag har vart sjuk och stannat hemma från både stall och skola. Igår hade jag extrem migrän. Ni fattar inte hur mycket jag lider av det. Det är det värsta som finns! Okej, kanske inte värsta med det är hemskt! 
Jag ska försöka förklara den i nästa inlägg! 
Och idag hade migränen gått bort, men jag hade lite huvudvärk kvar. Eller lite och lite. Jag hade riktigt ont i huvudet idag, så jag stanna hemma. Emma rider Shelly idag.
 
Så det var det. Vi hörs mer sen! 

Madlady.se del 2


Madlady.se del 1


Collage nr.5


GRATTIS BLOGGEN

Idag fyller bloggen 1 år.
För 1 års sedan satt jag här idag och tänkte att jag ville starta upp mina alldeles egna blogg. Och det gjorde jag också. Gud 1 år känns som ingenting.
Jag vågar inte ens gå bak och kolla de första inläggens jag skrev. För jag var ju helt ute och cykla. Jag skrev jättekonstigt. Och jag vet egentligen inte varför jag blogga. Nä, usch det är pinsamt att gå bak i arkivet. Så snälla gör inte det! Och för er som gör det, jag är inte den personen idag. Som tur är. Jag har mognat, fått bättre svenska. Ni vet skriver bättre, nä gud. HAHA.
Jaja, jag hoppas i alla fall jag har kvar bloggen i 1 år till. Och sedan 1 år till igen. Ja, hur länge som helst. Bara jag tycker det är kul.
Hur länge har ni haft er blogg?


RIDPASSET

Idag steg jag upp tidigt och åkte till stallet vid ungefär 10. Red ut en riktig lång runda.
Eller egentligen så var den inte lång. Den var kort men intensiv! Backträning!
Red ut i en halvtimma. Och galoppera en massa. Grymt ridpass! Jag har en jättebra väg som nästan bara är klättrar-backar hela vägen. Det är plant på en del ställen också som man kan trava & galoppera på oxå. Men mycket backar. Vilket är super! Jag filmade in en videoblogg när jag red rundan. Men den var så tråkig så jag la aldrig ut den. Då vet ni det ;)
Men jag tror inte det blir mer inlägg för dagen. Ska lägga mig tidigt, skolan börjar imorgon igen. Please kill me...
Nä, men det ska bli jättekul att träffa kompisarna igen faktiskt.

Jag kan berätta lite om min dag här oxå, ni vet slå två flugor i en smäll. På morgonen var jag ju i stallet. Sedan åkte jag vidare till Frölunda Torg. Shoppade ett par nya jeans. Grymt snygga & riktigt sköna! Hade tänkt att köpa ett par till. Från Gina. De var sjukt snygga, måste jag säga! Ska köpa dem nästa gång jag åker till Frölunda.
Dessa är det jag snackar om som jag vill ha, visst är dem grymt snygga!? Eller de ser inte så snygga ut på bild. Men i verkligheten, åh. min. gud.


MOUNTAIN HORSE


Dagens rid-planer

Idag rider jag ut en långrunda! Eller jag sitter just nu med en oboy i handen och försöker välja mellan tv stycken ridvägar.
Antingen så tar jag Annie-rundan, som tar minst 1 timma och 15 min.
Eller så tar jag bommen-rundan. Ni som inte står på Mölndals fattar ingenting. Men man rider upp mot en bom, fast inte hela vägen. Och så svänger man in vänster och rider en jättebra klättrar väg.
Den är skitbra! Så får Shelly bygga lite goa ryggmuskler också. Jag väljer nog bom-vägen.
Jaha. Då var det bestämt. En mindre sak att tänka på i alla fall.
Och jag ska inte nämna det, eftersom ALLA bloggare har skrivit det idag! De som har haft lov nu i påsk. Jag ska göra er en tjänst och inte säga det, för då kommer det bara bli så dystert...! Och jag vill själv inte tänka på det.
Kan ni gissa vad det är som jag inte tänker nämna, som nästan alla har i sin rubrik eller i sitt inlägg idag? Den som listar ut det, är GRYM!


Visste ni att..


HV POLO COLLAGE


Look

1. Top by Alexander Wang Pocket Muscle Shirt / 2. Ray Ban Clubmaster Sunglasses / 3. Gold NIXON Watch / 4. Proenza Schouler PS1 Large Shoulder Bag / 5. Alexander Wang Ankle Boots / 6. J. BRAND Black Skinny Jeans / 7. Yves Saint Laurent Leopard Print Scarf
 

S P R I N G

Nu känner man hur det äntligen börjar bli vår på riktigt!
Solen skiner, det är äntligen lite plusgrader. Kollade precis termometern och den stod på hela 10+ grader.
Kanske ska man dra på sig shortsen?
Skämta. Idag har det i alla fall fyllts på i garderoben med lite nya vår/sommar kläder. Ska försöka fixa ihop något sen och visa upp det här på bloggen. De nya kläderna.
Stod och provade ett par shorts, och det var då jag fick denna riktigt härliga sommarkänslan.

Idag planeras att rida ut en bra stund. En riktig långtur tror jag. Får se.
Det är ju så himla fint väder!
Hoppas ni får världens bästa Lördag! Hörs mer senare!


Collage nr.4


Collage nr.3


Collage nr.2


Collage nr.1


Gårdagen.

Igår, förlåt mig, men uppdateringen sög. 
 
Men jag har en förklaring till det. Okej egentligen behöver jag ingen förklaring. Men jag kan berätta om min dag. Jag var först i stallet och skrittade ut barbacka. Det var jättemysigt. Sedan vid fem tiden så åkte jag och en kompis, Emilia in till stan och sov över med en "gammal" kompis. Eller hon har bytt skola och jag har inte sett henne på jättelänge. Så då sket jag i bloggen, bara för en dag. Men såna dagar kommer ju också. Tyvär, jag tror egentligen att nästan alla bloggare har någon dag i sitt liv där dem har alldeles för fullt upp för att blogga. Visst om man älskar att blogga och brinner för det. Jag menar, det är absolut inte viktigare än skolan t.ex. Det tycker absolut inte jag. Jag har min blogg för att jag älskar att skriva. Som den svenska-nörd jag är i skolan ;) Jag vill absolut inte känna att bloggningen ska kännas tråkig. För då blir allt bara inte bra, eller vad man nu ska säga. Inläggen blir sämre och uppdateringen blir sämre. Allt bli bara inte bra. Så därför är det viktigt som bloggare att man tycker det är kul. För det är då man orkar lägga in några extra minuter till att sitta och skriva ett långt, superbra inlägg. För det gör man inte annars om man inte orkar lägga mer så mycket tid på sin blogg. Eller om man inte tycker det är så kul. Sen vet jag att det är många bloggare som har svårt med vad de ska skriva. Jag kan själv känna så någon dag att, men gud. Jag vill skriva ett inlägg, men jag vet inte vad jag ska skriva. Då är det bättre att skita i det faktiskt. Skita i att skriva det inlägget just då. Gå ut och spring en runda, eller bara gå ut. Eller gå och ät något. Och kom tillbaka lite senare till datorn/iPaden/iPoden/mobilen och se om du kan komma på då vad du ska skriva. Du kanske blev jätte inspirerad av något på den lilla springturen. Ja, vad bra. Skriv den då på din blogg. Så ibland kan det vara bra att släppa det och gå och göra något annat. Och sedan komma tillbaka och se om man har kommit på något på den tiden du var borta.

Sleepover with Emilia & Camille

Ingen bra update, sorry!Hoppträning Lena Berggren 100-110 cm bana


Hoppträning

Nu är jag påväg till Lena Berggren.
Ska hoppträna för henne snart här vid 7. Mer update kommer ikväll.Jag har alltid velat prova detta

Och äntligen har jag fått prova på det!
Ansiktsmask!
Observera att jag ser ut som en spöke.
Och jag hade det viktigaste, gurkor runt ögonen också. Fick bara inte med det på bild!


"Inga bra blogg-ord"

ORD SOM JAG VILL MEN INTE KAN SKRIVA I BLOGGEN EFTERSOM NI DÅ INTE SKULLE FATTA ETT DUGG
 

 1. Gör
   
  ... som i görgott, görbra etc. Uttalas GÖR och inte JÖR. Synonymt med jätte-, svin-, skit- osv. Riktigt gött Göteborgsord som funkar mycket bättre muntligt än skriftligt.


 2. Stört

  ... helt galet, helt sinnessjukt, helt stört. [stööört], inte [störtt]. Kan dock inte skriva detta för om man skriver stört kul så läser folk störtkul och man framstår som nåt kioskmongolidt särskrivningsbarn.


Eh, ja. Det var min lista det.

Kurrar ännu i magen

Såhär står det i min biologibok:

 Andningsorganen består av näshålan, luftstrupen, luftrören och lungorna. Luften vi andas passerar först svalget. Därifrån förs den ner i luftstrupen, ett rör som spänns ut av broskringar. (...)

 Alltså. Broskringar. Det låter som nån form av snacks.

Lökringar, jordnötsringar, broskringar...

Bara jag som tycker det låter gott?

 


Blev dessutom jätte-godissugen nu helt plötsligt

Tur att man har fått 7 miljoner ägg av släkten nu i påsk så man klarar av dessa tillfällen. Godis tillfällen.
Jag tycker lite synd om Shelly på denna bilden. Man bara ser hur jobbig hon tycker jag är.
Men vad gör man inte för ett fint foto? Skämta ;)
Nu tror jag att jag skämtat klart och kan gå över till min väldigt seriösa sida.
Dagens ridpass. Red en dressyrlektion för Marie idag. Gud vad fin hon var, herre säger jag bara, och lite jesus var det på ridpasset oxå. Och så lägger vi på ett amen där också. Amen.
Var det bara jag som brast ut i gapskratt där? Nä skärpning.
Förresten imorse så frågade pappa om jag hade gått och blivit religös bara för att jag använder ordet "gud" hela tiden. Som, men gud vad fint osv.
 
Dagens ridpass var det ja. Förlåt. Kommer bort mig hela tiden. Jag är på ett riktigt skratt humör. Skrattar åt saker som inte ens är kul.
Film kommer komma upp från träningen idag, troligen. Om jag hinner så lägger jag upp dem ikväll.

Vi hörs lite senare, måste gå och be en bön innan maten! HAHA
Jag ber om ursäkt om det är någon som är jätte religös och ser gud som sin....gud? HAHA. Om det är så så ber jag om ursäkt att jag skämtar om honom.
 
 

2a april 2013

Ska alldeles strax dra på mig löparskorna & ut och springa 5km. Här övas det inför göteborgsvarvet.
Oh, jag kan ju passa på att visa lite häck teknik här.
För det är många, eller många & många, några stycken i alla fall som har undrat över.
-Men Tilda, kan du inte visa lite häck teknik här på bloggen någon gång.
Självklart kan jag det. Här har ni lite fina exempel ;)
Nu ska man dock inte vara så högt över häcken. Men detta är bara exempel.
Sp nu har ni äntligen ett svar på er fråga. Nu ska jag ut coh springa. Önska mig lycka till. Jag kanske dör av svett....
Skämta, det där lät bara äckligt.
Vi avslutar detta inlägget med en liten låt som hör till denna bild.
Gör följande.
1. Sätt på videoklippet
2.Spola fram till 0:07
3. Scrolla neråt och kolla på sista bilden och lyssna samtidigt på videoklippet.
4. Skratta! Skämta....
 

TÄVLINGSRESULTAT

Sitter just nu och redigerar de sista 400 bilder som är tagna igår.

Igår var det dags för tävling igen. På Billdal, sveland cup. Fast jag var inte med i själva cupen bara regionala L:C.
En bild från tävlingen. 
Resultat. 
 

På framridningen kändes hon fin. Har inte speciellt att säga om den. Flyttade henne mycket åt sidan, böjde igenom henne. 
På framhoppningen var hon som en gud. Flög över hindrerna. Nä, skämta. Men hon kändes jättefin. 
Väl inne på banan..... var hos världens finaste. Hade ett jämt, lugnt tempo. Väääldigt lugnt.... ;)
Hon gick in på banan och gjorde det hon skulle. Så som Shelly alltid gör. Gör det hon ska. Och hon gjorde det bra oxå. Hoppade fint över hindrerna. Något stark. Det enda som var, var att hon hade väldigt lugnt tempo. Men det är min Shelly det. Hon har ett väldigt lugnt tempo hela tiden, HAHA. 
Jag gick i mål som nollnolla. Alltså helt felfri och slutade på en 14:e plats. 14 av 38. 
Och då satsade jag inte direkt. Utan jag ville bara ha en felfri, lugn runda. Och hade inte alls snabb tid i omhoppningen och slutade ändå på en 14:e plats. Om jag hade ridit på lite och satsat så hade jag haft möjlighet att bli placerad. 
Och så är det ju Shelly vi snackar om här. Hon är ingen racerponny som gasar på i omhoppningen. Utan hon lunkar på som vanligt. Men jag är inte ledsen över det. Älskar henne lika mycket ändå! Även fast hon nog aldrig kommer kunna vinna en omhoppning ;) 
En till bild från igår. 
 
 

Redigera, redigera, redigera..

Redigerar alla bilder från igår. De kommer komma ut när jag är klar med alla. Samt resultatet från tävlingen.Har skrattat åt denna bild hela morgonen!

HAHAHAHAHA