Lite planer

Klockan 19.00 ska jag hoppträna för Lena Berggren.
Kommer bli jättekul! Har inte tränat på ett tag så det behövs verkligen.
Ska väl åka till stallet om en stund när mamma kommer hem.

Kanske ska tävla på Söndag också. Sista tävlingen kanske för detta året. Tävlingssäsongen tar ju slut när det börjar närma sig vinter! Det är supertråkigt, men jag kan ändå förstå det. Tänk och behöva stå där på tävling och brodda, och det är halt och kallt. Och man fryser ihjäl. Och så får man rida in där på banan i minusgrader med en kavaj och säkerhetsväst på sig.
Gaaaanska kallt!


Onsdag

Ska alldeles strax pallra mig ner till centrum.
Ska fika med en kompis.
Vi möts därnere.

Uppdaterar mer sen!


MongoBarn !<3


Saknar sommaren 2012 ❤


Godnatt

Vi hörs ju imorgon som vanligt.
Fick en fråga av en tjej som undrade hur många läsare jag hade per dag.
Och svaret är den att jag har lite över 100 läsare per dag. 100-120 brukar vara vanligast.

Idag hände väl inget speciellt. Var och bada med en kompis på Åby Simhall. Vi åkte dit vid 11.00 och åkte hem 13.30 ungefär. Efter det så åkte vi hem till henne och till mig. Lämnade våra saker och åkte därefter in till stan. Vi gick runt där och tittade i lite butiker. Köpte dock inget, inte hon heller. Men vi provade väldigt mycket saker. Efter det så tog vi en fik på Espresso House. Sen åkte vi hem. Då var nog klockan 19.30 ungefär. Eller vi blev hämtade, som tur var! ;)

Det var min dag. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, fast ändå inte. Ska lägga mig i sängen och titta på en film.

Sov så gott! :)


Temple Mashallah & Temple Attica

Har lite kontakt med Shellys syster Temple Attica, hennes "ägare" Alice Björkhill.
Riktigt kul! Fast inte lika kul när hon berättade att Temple Attica inte finns längre. De var tvungna och avliva henne förra året. Jag frågade henne varför, om det var någon skada. Eftersom Temple Attica var född 1998 och avliva en ponny när den är 13 år är ju inte så jätte vanligt. Men hon skrev att Temple Attica började stanna ett tag på hinder. Och hon brukade inte stanna, hon hade ju till och med vart med i Baltic Cup och SM. Så de började kolla upp det, och det visade sig att Temple Attica hade höftledsinflammation. De hade henne på lösdrift i 8 månader för och se om det skulle bli bättre. Men det blev bara värre. Och då bestämde de sig för och avliva henne. Det var för hennes eget bästa.

Och exakt samma har ju hänt med Shelly nu. Eller jag menar, hon har ju också börjat stanna (bara på L:B) Så det kanske är bäst och titta upp det. Så hon inte har ont någonstans.
Men det var i alla fall superkul att jag hittade henne på Facebook!
Temple Attica och Temple Mashallah (Shelly) har samma mamma (Temple Derry) men inte samma pappa.

Lite bilder på Temple Attica. Tycker ni de är lika? Nä, inte jag heller! Inte ett dugg faktiskt. Fast i och för sig, Temple Attica är ju en C-ponny, MenMen.... :D


Svaren till frågestunden;Del 2

Del 3 kommer antingen ut lite senare, eller imorgon på morgonen.


Svaren till frågestunden;Del 1


Frågestunden avslutad!

Videorna kommer ut ikväll!


Blogg.se dampar!

Nu syns inte min statistik längre.....


Dagens ridpass

Förlåt för dålig uppdatering idag. Ska bli bättre med och sprida ut inläggen. Och inte bara göra ALLA inlägg på kvällen.

Idag red jag i alla fall ut med Magda, Beata, Ellen-Louise, Fanny & Jennifer. Men de var så tråkiga eftersom de bara ville skritta hela tiden ;))
Jag som hade tänkt och verkligen rida ut och galoppera och klättra i backar, eller det var de jag trodde att vi skulle göra. Men jag hade visst fel ;D
Vi skrittade väl ut i en halvtimma.
När vi kom tillbaka till stallet så tänkte jag först hoppa av och leda in henne till sin box. Men jag bestämde mig istället för och rida i paddocken. För annars skulle det nästan vart som en vilodag för Shelly. Och det var det ju inte meningen att det skulle vara. Så jag red i en halvtimma ute i paddocken i det fina (men kalla) vädret.
Hon var sjukt pigg! Fick knappt stopp på henne..... Fast nä, där överdrev jag. Man får ALLTID stopp på Shelly, så är det bara. Även fast man kan rida ut i skogen och galoppera på någon äng och lätta på tyglarna och busa till det så får jag alltid stopp på henne.
Jag skojar inte när jag säger att jag kan släppa tyglarna helt när jag galopperar i skogen och Shelly ökar inte ens farten. Kan filma det någon gång, om ni inte tror det. Så fort jag bara sätter mig ner i sadeln så saktar hon av. Hon är helt enkelt världens snällaste ponny i alla hantering, men väldigt, väldigt krävande och rida.

I alla fall så jag red runt lite i paddocken. Galopperade mycket. På slutet var hon faktiskt riktigt fint. Inget jätte wow pass eftersom jag hade det vanliga tredelade bettet. Och det är nästan omöjligt och få henne och lyssna på. Har bara pessoat när jag hoppar nu för tiden.
Mest för att jag inte orkar med allt tjat om att pessoa-bettet är tortyr mot hästarna och blablablabla...... Det har faktiskt vart en tjej som sa att jag förstörde Shelly för att jag red på ett sånt skarpt bett. För det första, du vet inte ett skit om hur min ponny är och rida. Och för det andra, jag behöver ett lite skarpare bett på Shelly. Jag kan hålla på sådär hur länge som helst, skulle inte förvåna mig om jag slutade med "för det 34567"

Långt inlägg det blev. Riktigt duktiga människor som lyckades läsa igenom detta utan och avbryta efter halva ;) :)

Godnatt! :)))))


Du var väl inte glömt av frågestunden?

Imorgon avslutas frågestunden. Runt 12.00-13.00 tiden.
För er som har missat det så skriver jag länken här nedan till frågestunden.

http://tildazblogg.blogg.se/2012/october/fragestund.html

Ha de!


Dagens ridpass; Bättre sent är aldrig!

Blev inget dressyrpass idag faktiskt. Körde istället lite markarbete!

Satte upp alla sorters olika bommar och gjorde hur mycket övningar som helst. Jag kan försöka rita min bana imorgon och fota den o lägga ut den här på bloggen.

Shelly var väldigt pigg och stark. Men det var endast för att jag red ute i paddocken & för att jag hade det vanliga tredelade bettet med fasta ringar.
Men annars var hon jättefin. Eller inte i början. Då bara rusade hon över bommarna och lyssnade inte ett skit på mig. Och det var då jag tänkte att , nää Shelly nu får det vara nog. Nu är det jag som bestämmer och du lyssnar på MIG! Så jag satte mig tillbaka i sadeln och hade så mycket ben om så ;) Gjorde så att jag gjorde halt både före och efter galoppbommarna. Ja, ni får ju se det imorgon.
Men på slutet så var hon jättefin! Kunde bara krama lite i tygeln så saktade hon av. Hon var fortfarande jätte pigg och allt sånt men hon lyssnade på mig, hon lyssnade på mina hjälper. Och saktade av när jag ville det. Och jag kände att det var jag som bestämde, det var jag som bestämde vilket tempo vi skulle ha över galoppbommarna.

Det slutade med att jag hoppade ett räcke också på slutet, skulle ju egentligen inte hoppa. Skulle ju rida markarbete men jag kunde faktiskt inte bärga mig. Så jag hoppade ett räcke som låg på 100-105 cm. Någonting där emellan. Hoppade det 2 gånger och sen så skrittade jag av.

En sak jag inte fattar är varför alla väljer och rida inne i det mörka ridhuset. Som idag, det var toppen väder och solen sken och det var hit fint som helst. Bara att det var 5+ grader men ändå. Det va verkligen jätte härligt väder. Jag var (typ) den enda som red ute i paddocken. Alla andra red inne i ridhuset, varför?? De kanske tyckte det var för kallt ute, det var ju kallt också. Men man blir ju ganska fort varm när man rider, plus att man kan ju faktiskt sätta på sig lite varma kläder då. Jag ska inte lägga mig i, i vad ni gör. Men jag fattar bara inte varför. Jag försöker rida ute så mycket sol det går nu. Mest för Shelly's skull. För snart så kommer ju den kalla vintern och det är fullt med snö på marken och så vips så har den tråkiga inomhus säsongen börjat. Då man BARA kan rida i det där tråkiga, mörka ridhuset dag in och dag ut.....
Shelly tycker i alla fall det är ap-tråkigt. Att bli riden inne i ridhuset alltså.
Men man har ju olika hästar. Era hästar kanske funkar bäst inomhus, men en sak är klart att Shelly är en "utomhusponny". Hon funkar bäst på och rida ute. För det är då hon har som mest energi och det är då hon är pigg.
Så jag försöker i alla fall rida ute i paddocken/skogen så mycket som det går nu, fast det är ju klart om det är mörkt ute så rider jag väl inne i ridhuset.
Tycker alla borde göra det, men men ! Man avgör ju det där själv.
Nu ska jag sova!
Godnatt :)

OBS! Jag har bildbrist!!


(Liten) Bildbomb!

Bilderna är tagna för en timme sen.

Hallojan!

Nu ska jag till stallet. Tror det blir ert dressyrpass idag. Vi får la se ;D

Ha de!


Pretty Little Liars

Nu ska jag titta på Pretty Little Liars. Den äger!


Dagens ridpass & dagens friidrottsträning

Longerade bara Shelly idag med inspeningsgjord.
Och hon var HELT crazy!
Hon gjorde glädjeskutt på glädjeskutt om och om igen! Och Shelly har ju faktiskt aldrig gjort det innan, fatta hur glad jag var! Haha, jag hade ett stort leende på läpparna!
Men det är väl inte så konstigt att hon var så pigg, jag longerade ju henne ute i paddocken. Och det är ju kallt ute nu och då blir hästarna pigga. Och von vilade ju även igår, så hon hade nog väldigt mycket energi. Plus att hon hade fått massor av kraftfoder på morgonen.
Men det roliga var att Shelly upptäckte hur kul livet faktiskt är. Hur kul det är och göra glädjeskutt. Hon hade öronen framåt hela tiden och jag fick till och med lugna ner henne lite så hon inte gick omkull. Ni skulle sett, hon sträckte på sig som bara den. Huvudet högt, hon kände sig nog kunglig ;D
Ni kanske inte tycker dehär är någonting, men för MIG är det här jättestort. Och även för min mamma. Boel stod även och tittade på och hon var jätte förvånad xD

Dagens friidrottsträning gick super! Vi övade mycket teknik i springningen! Och jag tycker ju det är super kul eftersom och springa är min grej.
De grenar jag ät bra på är:
Springa & längdhopp och även hoppa häck.
Jag är mindre bra på alla såna där tråkiga grejer som och kasta kula, slunga och spjut. Höjdhopp är väl inte min starkaste grej heller. Eller det är det att jag inte "vågar" hoppa. Är rädd och få den där pinnen i ryggen, för alla säger att det gör jätte ont! Men min tränare säger att jag är grym i det men att jag bara måste våga och även lita på mig själv och allt det där ;) Haha, inte så intressant för er kanske... MenMen!


Stallet och nu friidrott!

Har nyss vart i stallet och ska bu vidare till min friidrottsträning.
Kommer bli jättekul!
Ha de!


Strömavbrott !

Förlåt för att jag inte bloggade igår!
Ska förklara ALLT!
Som ni kanske har hört eller läst så var det ju några jobbare som skulle spränga en väg i Landvetter. Men precis efter de sprängts så slocknar hela Harryda, Mölnlycke, Landvetter och massor av fler ställen.
Så klockan 14.00 igår i skolan så släcks hela skolan ner. Vi tänkte väl att det bara var ett litet strömavbrott. Men det var det ju inte. Vi var utan el, vatten och ström igår ändå till klockan 2.15 INATT!
Så från klockan 14.00 - 2.15 inatt så var set strömavbrott. Ingen lampa funkade eller någonting.
Och utan el oh ström så finns det ju inget nätverk, därför kunde jag inte blogga. Hela *********** (orkar inte berätta VART jag bork) var KÅLSVART! Inte ens gatulampan kan ju vara på.
Så jag, mamma och min lillesyrra fick åka till IKEA och äta för Mölndal hade tydligen klarat sig från strömavbrottet. Så vår middag bestog av mat från IKEA.
Men tänk! Vi kunde ju inte ens gå på toa på den tiden som det var strömavbrott! I 12 timmar så var det strömavbrott! Helt sjukt! Så ni fattar kanske varför det inte var något inlägg.
Och jag som skulle ha Öppet Hus på min skola igår, och jag och Emilia stog och fixade oss i TIMMAR! Och det fick ju bli avstängt liksom.....
Kunde inte ens borsta tänderna, man kan ju säga att jag hade lite smått panik.
Men det var faktiskt ganska mysigt med den tända brasan och alla ljus. Nu efteråt är jag så glad att vatten finns! Man klarar sig verkligen inte utan det. Och ni kan ju tänka er att ALL mat som vi hade i frysen och kylen som har kostat flera tusen är helt förstört under de 12 timmarna....... Och det var endast ett sprängningsjobb som startade alltihop!!
Även Landvetter Flygplats var helt mörkt. Tänk och komma hem från semester och landa på en kålsvart flygplats. Inte så kul kanske.

Men nu är det över! PUUUH!
Och imorgon så börjar Höstlovet, JIPPIE!

Nu ska jag borsta håret och dricka ett stort glas med vatten!!


Smexigt!


Film på Engelska lektionen !

Första lektionen som är nu har vi (som alltid) engelska.
Vi har vikarie. Och vi tittar på någon himla Halloween film. Som suger.........
Men det positiva är att vi får ha godis! :)
Fast jag kan nog inte äta mer, är jätte törstig xD

Nä, nu ska jag titta vidare på filmen. Så inte vikarien får damp ;)


Min drömhäst!

Helt klart min drömhäst! Kolla in steget, så himla fin! Och bakbenen asså, jag är kääär i den heeezten! 
 
 
OBS! Du har väl inte glömt och skriva frågor till min frågestund? ;) http://tildazblogg.blogg.se/2012/october/fragestund.html 

Tittar på Svenska Hollywoodfruar !

Gud vad råa de är mot varann! Hahahahahahahahahahah!! :D ;D


Min önskelista

1. 
Först på listan är helt klart en systemkamera!
 
2. 
Så himla snygg!
 
3. 
Pioneer stövlar!
 
4. 
Lösnaglar
 
5. 
Presentkort på GinaTricot
 
6. 
Denna sjukt snygga kingslandjackan!
 
7. 
Dehär galet snygga HV Polo benskydden!
 
8. 
 
9. 
Kinglsland ridbyxer
10. 
11. 
Smink
 
 
 
12. 
Såå snygga, från GinaTricot!
 
 
13. 
 

Denna önskelistan tillhör de lite dyrare. Har faktiskt lite olika. En till släkten och en till kompisarna. Och så vidare... :)
 
 

Vill ha den NU!

Så himla snygg så jag dör!


Jag & Emilia fikar!

Detta inlägget skulle egentligen kommit ut förut. Men det blev något fel. Så jag får väl lägga ut den nu då ;)

OBS! Glöm ej av frågestunden!
http://tildazblogg.blogg.se/2012/october/fragestund.html


Baaaam!


Lycklig tjej som har B i Spanska!!

Sorry om jag skryter men är så j*ävla glad! ;D


Tjenare!

Idag är det Tisdag.
Hade besöksrekord igår på 120 unika riktigt kul!
Kan lägga ut en bild om ni vill :D :)
Nu måste jag plugga vidare här i skolan!
Ha de!

Glöm inte av frågestunden! :D


HejHej!

Har redan fått lite kommentarer på frågestunden. Riktigt kul!

Just nu sitter jag i soffan och myser med min katt Pebbles.
Emma Jarlsgård red Shelly idag. Hon ska även rida henne imorgon. Riktigt skönt och få lite hjälp med henne. Eftersom hon är ganska stor och tungriden för mig.
Vi hörs mer imorgon. Det är nog färdibloggat för idag faktiskt.
Vet att bloggningen har vart usel, men men........


FRÅGESTUND!!

Hade tänkt och köra igång en frågestund här på bloggen.
Ni får fråga vad ni vill och jag svarar på ALLT! Hur knäppa frågor det än är! ;)
Så kom igen, FRÅGA PÅ!

Avslutar den 29/10 2012 Alltså om en vecka, på Måndag. 


Dagens Friidrottsträning

Dagens träning gick super!
Jag kändes pigg och framåt. Kvick i benen och hade ett jämt tempo hela träningen. Jag stressade inte på för mycket eftersom jag ville vara jämn och felfri. Man vill ju inte riva några häckar eller så. Och man vill ju inte snubbla. Så ett riktig lyckad träning! Jag kände mig även glad och positiv, ville göra rätt hela tiden. Jag samarbetar mycket med min tränare!


Hahahaha, nä skojja bara. Det där var bara kul om man fattade det! ;) För er som in fattade det, skriv en kommentar eller något då ;D

Men träningen gick i alla fall super! Var faktiskt en ganska hård träning, men ändå väldigt, väldigt kul!

Har inte så mycket och skriva om.
Mikkan & Ingela tog Shelly idag. De frågade om de fick låna henne och rida ut på. Och jag har haft väldigt fullt upp idag, har lite läxor som måste göras och så. Så då var det ju bra att jag fick vara hemma och plugga. Även fast stallet är kul så kan man inte tänka på den hela tiden. Man kan inte lägga ner all tid på just stallet, även fast man skulle vilja det!
Skolan kommer nog ändå före stallet. Fast nä, ta tillbaka det där! Stallet kommer nog före plugget! ;)
Men skolan är jätteviktig för mig i alla fall, det ändå man går runt och tänker på är ju de himla betygen.....Lärarna sätter sån stor press på en. Det är faktiskt lite jobbigt!
Har fått reda på vad jag har för betyg i matten en så länge. De "riktiga" betygen kommer ju efter jul. Men har ingen lust och berätta mitt/mina betyg här på bloggen.
Det är nästan inte så att man inte berättar det för kompisarna.
Lite privat kan man väl få ha. Man måste ju inte dela med sig och berätta om allting!

Nu ska jag äta middag (inte alls sent eller så) !
P.S Jag hade visst något och skriva om, det trodde jag faktiskt inte i början när jag började och skriva detta inlägg ;D


Jag med pappas brors hund Lasse :)

Fotograf: Ullis (Ulrika)


Roligt ;)

Har nyss tittat på en video på videofyme som Nellie Berntsson har filmat. Det är när hon är på ridläger hos AwSportHorses.
Och hon har då filmat Magda, Beata, Ellen-Louise & Fanny på en film.
Och det bara fööör sööta!
De var nämligen på samma läger som henne :D


Funderar.....

Funderar på om jag ska ha en frågestund här på bloggen. Det var ju ändå ett tag sen sist.
Sist jag hade en frågestund så fick jag ju 35 kommentarer fulla med frågor. Skulle vara kul om man slog det rekordet ;)
Har ju mer läsare nu faktiskt än vad jag hade då.
Kanske kommer starta en frågestund som slutar lagom till Höstlovet :)

Ska faktiskt fundera på det.


Humor


Bio med Elin!

Jag ska precis åka.
Ska på bio med min kompis. Vi ska även äta sushi! :D
Vi ska se en ny film som heter "Ted"
Den verkar superkul! Får se vad vi tycker om den.


SOMMAR <3


Nu drar jag till stallet! :)


Cha!


VILL HA !


KYCKLINGSARMAR!


Fredag kväll

Har nyss ätit, bakad potatis med kött!
Just nu sitter jag i alla fall och tittar på X factor med en stor fet skål med chips i ;)
Imorgon hade jag tänkt och sova över med någon.
Någon som känner sig lite sugen på pch sova över med världens flummigaste tjej? ;)))

Hade tänkt och trixa o mixa ihop en liten film från skolan. Filmade nämligen mig själv jättemycket på SO lektionen i Torsdags xD

Kanske lägger ut den.......
Vi hörs!


Freeedag!!

Har precis slutat.
Ska bara hem och sedan fort till stallet.
Ska rida ut idag. Ut och galoppera och klättra. Bygga både muskler och kondition.
Skulle egentligen tävlat imorgon, men så blir det inte.
Vi orkar inte gå upp klockan 06.00 för och sedan åka iväg och tävla en liten L:C. Allt det jobb för en L:C , nejnej!
Nu ska jag plocka ihop mina grejer.
Vi hörs!


Godnatt allesammans!

Imorgon är det FRIIDAY!


Siting on tha bibliotek with a very guuuud, guuud friend and eeeeating candyyyy

Var inte seriös i rubriken. Bara så att alla vet det!


Godmorgon, allt väl?

Idag händer väl inget speciellt. ShellyBelly vilar.
Glömde berätta att vi hade peddo-eftermiddag. (Jag och mina kompisar kallar det för peddo.eftermiddag) Men egentligen så heter det ju, pedagogisk eftermiddag. Men i alla fall, så jag slutade klockan 1 igår. Och sista lektionen så hade vi Spanska, vi tittade på en film och åt godis. Var i alla fall bara i skolan från halv tio till ett, alltså bara tre timmar. I vanliga fall så slutar jag vid fyra.

Men jaja, känner att jag bloggar om helt onödiga saker nu men men.......

Ni får ha en bra Torsdag! Ha de!


Hahahhahahahhahahahahahha! FAIL!

Gud vad jag skratta åt dessa två bilder!
Först där när jag hoppar, det var sista hindret i omhoppningen och målet låg lite längre fram. Så, så fort man landat så fick man gasa in i mål.
Och jag tog kanske i lite för mycket. Skänken ligger flera meter bak, och Shelly for över som en liten kanot. Började nämligen gasa redan innan och satsade som bara den ;D Haha!
Ser såå fult ut! I know xD

Och sen andra bilden då. Shelly är så stolt över sin 6;e plats att hon skryter för de andra små ponnyerna som stod där. Hon var så mallig så! ;) Så mallig och stolt för sin ritt så hon måste visa tänderna ;D Haha! Det var i alla fall min första tanke när jag såg den ! Haha!


Tack Annie!

Stort tack för alla foton Annie!
De blev grymt snygga! :D


Godnatt, sov så gott!


"Vad du är söt, min kära lilla ponny"

Fotograf: Emma Jarlsgård


Ont i huvudet....

Förlåt för att jag inte bloggat. Men när jag kom hem från skolan så hade jag sådan huvudvärk. Så jag gick och la mig på soffan och började titta på en film på iPaden.
Men vad tror ni jag gör, jag somnar när inte ens halva filmen har gått (tror jag)
Jag hann inte se mycket i alla fall.
Så jag sov där från klockan fyra till klockan nio. Så är jättepigg nu ;D
Men det är bra, för då kan jag göra lite läxor.
Har i alla fall inte ont i huvudet längre.
Oh juste! Pappas bror åkte hem idag.

Sedan så var det väl inget mer. Har spanska imorgon, och då ska vi se på någon film, och då får man ha godis med. Riktigt gött!

Sov så gott! :)
(Haha, denna bilden alltså)


Spanskaprov-Check!

Har nyss haft spanska prov. Kunde alla frågor förutom 1, och jag kände mig säker på alla!
Så jag hoppas att jag får bra ;)
Nu är det gympa. Har glömt gympapåsen.... Gympaläraren kommer få total rage! ;D


Tilda ramlar av. FAIL! L:B :)


Veckans ridövning

-Hästen ska kunna gå rakt fram efter ett hinder, säger Maria "Mirre" Hodell, ridlärare med hoppning som specialitet. 
Hon har satt ihop veckans övning som kan bli ganska klurig med sin blandning av små volter och raka linjer. 
- Om man har en yngre häst eller är ovan ryttare, och ramlar över linjen lite så att volten blir större, är det inte hela världen, säger Mirre.
Hon har tagit med galoppbommar, mycket tack vare vana från utbildningen på Strömsholm där Pelle Fresk använde dem flitigt.
- Jag gillar galoppbommar, de lär ryttaren att inte sitta och måtta utan att koncentrera sig på att hålla rytmen i en jämn galopp.
 
Hästen ska trivas
En annan Mirre-favorit är att vara noga med sitsen. 
- Det viktigaste är din balans, inte bara att du sitter snyggt! Man ska se att din häst trivs med dig på ryggen. Det finns självklart en grundsits, tårna tio i två, vrida om händerna och trampa ner hälarna, men du ska också ha inverkan i din sits. 
Det vanligaste felet i sitsen är enligt Mirre att man blir stel när man står upp och att man tar balansen i händerna. 
- Det är ganska svårt att stå i fältsits. Det gäller att hålla balansen utan att hålla den i tygeln. 
Tretaktstrav - där man står upp två steg och sitter ner ett - är ett bra sätt att öva balansen. Mirre vill inte att man har för korta tyglar då, utan att man verkligen fokuserar på att inte ta balansen i händerna. Även att rida lätt i galopp är en bra övning, säger hon. 
Ett vanligt fel är att man fäller överkroppen utan att gå med med händerna.
- Händerna ska vara framför axlarna, så att du inte ger eftergift med överlivet i stället för med armarna.
 
 
Gör så här: 
Värm upp först. Gärna med sitsövningar som "tretaktstrav". Börja gärna med att rida igenom banan i trav. 
Bygg med de hindertyper du vill ha. Med en unghäst kan du plocka bort hinder. Använd gärna koner för att få bättre vägar och komma mitt på hindren.
Rid banan enligt skissen. Börja linje för linje, lägg sedan ihop. Plocka bort galoppbommarna en efter en "inifrån hindret", alltså ta bort den bom som ligger närmast hindret först, sedan nästa bom, och så vidare tills du har en eller ingen bom. 
Volterna blir 1,5 varv.

 

Syfte:
Rakriktning för hästen. Koncentration för ryttaren, som lär sig att det alltid kommer ett hinder till.

Svårighetsgrad: 

Medel.

Tänk på det här: 

Se vägen och tänk på rytmen.

 


Resultat L:B

Framridning: 

Kändes jättefin, pigg och glad! Gjorde lite skänkelnvikningar och flyttade henne åt sidan. 
 
Framhoppning:

Hoppade jättefint. Kom kanske lite nära någon gång. Men annars hoppade hon bra. Tog verkligen i, i sprången.
 
Inne på banan: 

J****vlar (Ursäkta!) vad högt det var. Jag bara, är det en L:A jag hoppar eller? Jag lovar, hindrerna låg inte på 100 cm! De var högre. Det såg man. 
Men i alla fall. Jag kunde inte banan när jag kom in då. Så jag var tvungen och titta på hon som hoppade innan, och när hon hoppade den så kunde jag den :)
Men jag kom ju inte så långt.... För ShellyBelly vägrade ju på 3:an så att jag flög av och landade på fötter. Fattar fortfarande inte varför. Om hon hade hoppat av där så hade språnget blivit bra. Men jag och mamma, och några till tror att hon inte riktigt kände att hon kunde hoppa det. För Shelly stannar ju inte för och vara dum. Och jag var ju inte beredd på att hon skulle hoppa eftersom jag hade sådan fart och kom så rätt. Så jag hade ju börjat resa mig upp och verkligen tänkt att hon skulle hoppat. Så det var väl därför jag flög av ;) 
 
För övrigt:

Filmen från när jag ramlar av kommer ut lite senare ;) 
Om jag hade ridit felfritt så hade jag vunnit hela godiscupen! Och det hade till och med räckt att jag fick 1-2 nedslag så hade jag kommit 2:a. 
Och hör här! Banan var inte helt lätt:
Det var bara en som blev felfri av 19 st! 

Resultat L:C

Framridning: 

Hon kändes jättefin, lyssnade på skänkeln och var pigg och framåt. Har inte så mycket mer och skriva, man fick bara trava och skritta på framridningen. 
 
Framhoppning:

Hon kändes hur fin som helst! Jag hoppade inte så mycket eftersom framhoppningen var utomhus och den badade i  vatten! 
Hon lyssnade bra på mina skänklar,gick fram och var pigg! 
 
Inne på bannan:

Blev ju dubbelnolla. Fokuserade endast på och bli felfri, därför tog jag ut svängarna lite. Om jag hade ridit lite snävare hade jag kanske kommit 2-3. Fast det vet man ju inte, för då kanske jag hade rivit. Hon var pigg och framåt. Lyssnade på mina händer och skänklar. Hon var kort och samlad och hoppade som en gud ;) 
 
Resultat: 

Låg i ledning väldigt länge, men sedan så kom det allt fler och fler. Låg även 2:a väldigt länge. Men sedan så halkade jag ner på en 6:e plats. Det var 8 st som blev placerade. Är supernöjd eftersom jag kom då 6 av 34 ekipage. En lyckad runda. Jag red snabbt med samlat. 
 
Övrigt:

Väldigt snålt pris! Fick en himla Linimment flaska. Man bara, vad har jag för användning av den?? Riktigt snålt!
Annars så fick jag ju självklart en vit rosett, eftersom jag kom 6:a. Fick även plakett. 
 

Titta så fin hon är!!


Svar på kommentar!

Det var några som undrade vilken tävlingskavaj jag har. När jag tävlar då.
Och svaret är att jag har en Jackson kavaj.
Den är marinblå :)


GodmorgonGodmorgonGodmorgon!

Idag är det Måndag. Vill bara att det ska bli helg igen, tack!
Är så sjukt trött sen igår. Det blev en låång tävlingsdag!
Upp klockan 9, åka till stallet vid 10.
Åkte därifrån vid 11 till tävlingen.
Var där och tävlade. Var hemma i stallet vid 20.30 .......

Nu måste jag gå! Min klass ska tydligen titta på någon himla teater.....


Godnatt blogish!

Orkar inte skriva resultaten idag.
Så ni får helt enkelt något och längta efter ;D

I L:C gick det i alla fall jättebra!
Blev placerad, kom alltså 6 av 34
Så är supernöjd.
I L:B så ramla jag av, haha.....
Riktigt klantigt av mig. Fattar inte varför hon stannade. Kom perfekt och hade jätte mycket ben!
Kan kanske lägga ut filmen snart när jag ramlar av xD
Men som sagt mer om resultaten kommer imorgon.
Ha de!


Placerad i L:C!!

Yeeey!!
Dubbelnolla och placerad i L:C !
Nu väntar bara L:B , ska inte hoppa förrän om jättelänge.
Kanske om 1-2 timmar......Detta blir en lång dag!!

Lite om Shelly del 2

Råkade klicka på publicera.........

Men jag fortsätter.

För om man inte håller ihop henne så blir hon 2341 m lång (Onej, jag överdriver inte......) ;D
I alla fall, hon är världens snällaste ponny! Både i hantering och ridning. Hon skulle aldrig få för sig och bocka av mig. Hon har faktiskt aldrig bockat, stegrat, bitit, sparkat, stegrat eller inte ens gjort något glädjeskutt.
Där ser ni, hon är aldrig sur i boxen. Utan alltid glad och positiv. Kan till och med sadla henne och spänna sadelgjorden utan och binda fast henne. Hon hugger faktiskt inte ens när jag spänner sadelgjorden. Även fast det inte är de roligaste för henne så vill hon fortfarande inte vara "dum".

Glömde jag nämna att hon är ett riktigt matvrak? Hon är som en liten dammsugare, det är inte ett strå kvar i boxen av hennes frukost/lunch/kvällsmat.
Kvällshöt äter hon upp på 20 minuter, och då får hon ändå 2 kg. Så när Shelly har ätit upp allt så står alla i stallet och har inte ens börjat, de har sina 2-5 kg kvar, medan Shelly har 0. Lilla gumman! ;D

Det var väl lite om Shelly. En riktig klippa i hoppningen! Världens snällaste ponny helt enkelt.
Lite om Shelly!

Har så himla tråkigt här i bilen och så tänkte jag att jag kunde ju göra ett inlägg om Shelly. Jag har ju gjort det en gång, men de har säkert ändrats en hel del.

Temple Mashallah som hon heter är ett 12 årigt hoppsto. En gråskimmel på 144.8 cm (om man ska vara exakt, fast när Marie i stallet mätte henne så var hon 146 cm)
Med förra ägaren så har hon gått upp till L:B. Men har en gång i tiden när hon var yngre gått MSV:B på Irland. Nu kanske ni tror att Shelly är från Irland. Men det är hon inte, hon är född här i Sverige men har blivit skickad till Irland i några år. Och sedan kommit tillbaka hit i Sverige. Hennes pappa är ingen mindre än Electro 778 (Peter Erikssons gamla häst). Och hennes mamma heter Temple Derry och har hoppat OS.
Så hon har allt lite hoppblod i sig! ;)

Shelly är väldigt speciell ponny och rida. Hon är väldigt sammarbetsvillig och vill göra rätt.
Shelly är en hoppponny, och det får man inte glömma av. Även fast det är lätt och göra ibland. Hon är ingen dressyrponny som trippar runt där och går i form så fort man sitter upp.
I dressyren får man kämpa, där får man ingenting gratis. Men det är ju så man lär sig rida oxå, right? :)
Eller håller ni inte med mig?
I alla fall, hon hoppar hur snällt som helst.
Har kanske inte jättemycket energi, man får mer sitta och driva än och hålla tillbaka henne. Men man måste göra lite både och. För om man inte håller ihop henne så blir hon 2341 m lång! (

Nu är vi påväg!

Fick låna pappas mobil och blogga på.
Så nu kanske det blir lite inlägg ändå. Vi får väl se! ;)
Nu väntar i alla fall 1 timmars bilresa dit! Till tävlingen då ;)
Godnatt bloggen, imorgon ska jag upp tidigt!

Imorgon ska jag upp hyfsat tidigt. Kanske vid 08.00?? Får se.
Min första start börjar nog inte förrän vid 13.00-14.00
Det var bland annat 60 starter i L:C (!!)
Fick en kommentar av Annie att hon ska åka dit och titta och även fota.
Haha, Annie du vet väl att det tar 1 timma dit va? Det är Kungälvs Hästsportklubb.
Juste, senaste tävlingen jag var på var också på Kungälvs Hästsportklubb. Och då fick jag ju 4 fel i L:C, så imorgon hoppas vi på felfritt! ;)

Nu ska jag bara gå ner och lägga fram de vita ridbyxorna, borsta av kavajen och lite så. Sedan ska jag gå och lägga mig.
Önska mig lycka till imom! ;D :)))))))


Vit Marabou!


ShellyBelly i sitt fina täcke!
Hey bloggen

Idag hade jag tänkt och rida ut i en timma. Mest skritta, fast ska ändå trava och galoppera lite. Imorgon är det tävling.
Känner mig taggad upp till 1000(!!)
Kommer inte kunna blogga på plats eftersom min mobil är sönder, den har vart sönder sen i förrgår. Så om någon skickat sms/ringt mig och jag inte svarat så vet ni nu varför.
Pappa ska lämna in den på Måndag. Så blir nog utan ett tag....USCH! Hatar det....

Ni får ha en grym dag, så hörs vi helt enkelt ikväll. Eller i eftermiddag. Det får vi väl se.
PUSS!


Det högsta jag någonsin fått! ;)


Mer om tävlingen på Söndag!

Jo, det är ju så att jag ska tävla på Söndag.
Godiscupen heter det! Fråga mig inte varför, men man vinner väl godis eller något sånt ;)

Ska hoppa en L:C som är 90 cm för D-ponny och L:B som är 100 cm.
Känner mig riktigt taggad faktiskt!
Kullmyr & Boels barn ska även dit.
Så det blir en rolig dag!
Ska endast fokusera på och bli felfri i helst båda klasserna. Men i alla fall och bli felfri i L:C, det var rätt länge sen jag blev det, fast ändå inte ;))
I L:B hoppas jag också på och bli helt felfri, har aldrig blivit det. Fast jag har ju bara tävlat L:B endast 2 gånger. Och den L:B är en lokal, alltså ingen regional.
Som förra gången när jag vägrade ut mig, men det var bara för att vi hade för lite fart. Shelly var jätte trött och orkade knappt galoppera xD Och för och hoppa en 100 cm bana så måste man ha FART! Och det var de som jag inte fick så det var därför :)
Men nu är Shelly jättepigg. Som idag, jag får lugn ner henne lite för hon springer på som bara den. Berättar mer om dagens ridpass i nästa inlägg.

Nu ska jag Fredagsmysa mig ;D
Ha de!


Hemkunskap med de bästa!


Coola kompisar!!

Hahahahahahahahahahah fett coola!


Matteprov

Usch, har matte prov idag! :/


Veckans låt

 

Tjabba!

Just nu sitter jag och tittar på 112-på liv och död.
Riktigt häftigt program det där du! ;)
Nä, skoja bara! Idag efter skolan så var jag, Emilia & Josse och åt pizza på Ferrari. Jag tog en kebab pizza, riktigt gott!
Vi var typ där i 2 timmar (Y)
Efter det så gick vi hem till Josse och gick en promenad med hennes hund i 1 timma.
Lite senare kommer veckans låt ut, så håll utkik!


Jag & Emilia=flumm!

Jag och Emilia alltså, ibland är vi så himla flummiga!
Som idag på gympan, det var en väldigt rolig gympalektion! Vi kom på världens fulaste segerdans. Och hahhhaha, nu kommer det roliga som inte alls låter roligt såhär i text. Men jag lovar, det såg roligt ut!!
Det låg en rockring på marken. Och jag och Emilia får syn på den. Båda springer mot den. Jag hade tänkt och hopp över den men Emilia hade tänkt något helt annat! Och självklart så sätter sig ju Emilia i den där rockringen PRECIS när jag är i luften och ska hoppa över rockringen. Och vad tror nu händer, jo jag hinner ju inte bromsa. För jag är ju i luften och ska hoppa över ringen. Så jag faller rakt på Emilia som sitter på knän och huckar sig. Asså hahahahahahahahahahah!! Shiiiet vad vi skrattade! Herregud!!
Ja det är goa minnen det, eller vad säger du Emilia?? ;D

Vet att det låter hur konstigt som helst såhär i text, men jag lovar! Ni skulle vart där och sett det!! ;D


Godnatt!

Har precis beställt hem skolfotot + skolkatalogen.
I skolkatalogen ser jag ut som jag vet inte vad!!
Men själva skolfotot blev ganska bra faktiskt, eller jag är nöjd. För skolfotot i 6:an blev INTE bra! NäjNäj!
Men nu blev det i alla fall hyfsat :)
Imorgon så vilar Shelly. Så inget stall för mig. Jag & Emilia planerar och gå och äta pizza imorgon, men det är inget vi har bestämt direkt. Mest för att vi är sugna på pizza xD Vi får väl se vad det blir av det. Annars är jag väldigt sugen på sushi, kanske åker ner till centrum efter skolan imorgon och handlar några sushi bitar till mig själv. Som lite mellanmål ;D

Det blir en full helg denna veckan! Eftersom jag ska tävla på Söndagen + att vi får besök av pappas bror. Han ska sova över här Söndag-Tisdag. Han ska jobba här de dagarna, de är därför.
Jaja!
Vill så gärna umgås med lite kompisar i helgen, men får väl se om jag hinner med det. Helst vill man ju sova över, men det går ju inte om jag ska tävla på Söndag.

Någon som har lust och hitta på något med mig? Skriv då en kommentar ! :D

Nu ska jag lägga mig, imorgon är det Torsdag igen. Veckorna bara flyger förbi! Snart är det väl julafton också! ;)) Men börjar 09.20 och slutar 14.25 Så det blir ganska chill!
Jag & Emilia kommer väl flumma oss som vanligt!


Mitt skolfoto

Vet att de är suddiga, men men....


Dagens hopp pass!

Hon var som en helt ny häst idag! Seriöst!
Först red jag på graman, första gången jag red på det på ShellyBelly. Hon var så fin! Hon trampade under sig så fint så ! (Några steg faktiskt)
Efter att ha ridit på det i 20 minuter kanske så började jag små hoppa lite. Hon var jättepigg!
Efter att ha hoppat fram en stund så hoppade jag en bana på 90 cm. Hon rev två räcken efter varandra, MEN det var helt klart mitt fel! För hon rusade och var jättestark och så fick jag inte tag på henne och då hoppade hon av jättekonstigt. Eller hon rev med magen.
Efter det så hoppade jag en bana på 100 cm, det gick riktigt bra! Lika pigg och stark där med. Men jag hade koll på henne. Det var faktiskt jättelänge och taxera innan hindret när hon var så pigg. Så kom inte fel en enda gång. Jag är ju van vid och sitta och driva hela tiden. Men nu behövde jag inte det, nu behövde jag bara hålla i henne xD
Hoppade faktiskt en ocker på 110 cm också, bara för att hon kändes så fin! Hon liksom sög sig mot hinderna. Det var ju ett tag sen jag hoppade lite högre, så det behövdes verkligen idag.
Hoppade 110 hindret två gånger, och kom super bra på båda gångerna! Så stolt över min prinsessa ;D
Min mamma kunde tyvärr inte filma eftersom det var så jädra kallt ute! Man fryser ju ihjäl! Plus att det började skymma lite när jag hoppade lite högre. Och det är ju inte så kul med en film där det är mörkt :))))
Känner mig riktigt taggad inför tävlingen på Söndag, det blir en L:C & L:B (alltså, 90 cm & 100 cm)Påväg till the stall!

Kan berätta lite vad som hänt under dagen.
Dagen började sådär lite smått härligt med och försova sig...... Min klocka skulle ringa vid 08.00 , men det gjorde den inte...! Vilket var väldigt konstigt, för det stod att alarmet var på...men i alla fall!
Så jag hade bara 25 minuter på mig innan skolan började. Men jag hann faktiskt, jag hann till första lektionen och så. Jag var faktiskt jättesnabb ;D I skolk hände inget speciellt förutom att vi gör en jätterolig grej i NO:n, vi ska bygga ett slott av papper(!!) Och det är detaljer och allting.
En jobbig sak är att det är Onsdag idag ju vilket innebär att jag slutar vid 16.00.....
Nu är jag snart framme i stallet.
Ska hoppa i paddocken idag :)Veckans mode

Bara för snyggt!!


Måste bara fråga :)

Måste bara få fråga denna Anonyma person vad hon/han menade med denna kommentar: Uppdatera kära Tilda

Skulle vara jätteschysst om du skrev vad du menade med det. Ska jag uppdatera bättre här på bloggen eller vadå?? ;) :)


REKORD!

26 likes på 1 minut!!


EMILIA!

Emilia har precis kletat lipsyl i hela mitt ansikte!!!


WTF!??

Långt ord och så....

Haha, hittar ni det långa ordet i texten??


Alla som har ridit Shelly någon gång!

Hade tänkt och rabbla upp lite olika sorters personen som har ridit Shelly sen jag fick henne (Har haft henne i snart 1 år) 
Vi kör igång! Jag lovar, ni kommer bli chokade!
 • Pernilla 
 • Min mamma
 • Min lillasyster
 • Felicia
 • Tua
 • Annie
 • Marie
 • Hugo
 • Vilmer
 • Thea
 • Mollie
 • Emma J
 • Emma
 • Maria (förra ägaren) 
 • Mikkan
 • Nathalie
 • Nathalies lillasyrra Matilda 
 • Michan 
 • Charlotte
 • Emilia
 • Camille
 • Dina
 • Beata

HAHA! Säg någon som inte har ridit henne ;D 

Veckans ridövning!

Den klassiska fem-och-en-halvan

Fem-och-en-halvan, eller femfemman som den också kallas, är en utmärkt hoppövning som passar alla hästar, oavsett nivå. Den ger självförtroende, gymnastik och teknikträning på en och samma gång!


Övningen är så bra eftersom det nästan är omöjligt för hästen att komma in fel. Därför passar den inte minst unghästar och lite osäkra hästar.

Hjälphinder med travbom
Ställ upp två hinder, till exempel innanför spåret, på medellinjen eller på diagonalen. Första hindret ska vara ett inbjudande litet kryss - det är egentligen bara ett hjälphinder. Fem och en halv meter efter första hindret ställer man upp hinder nummer två, till exempel ett stigsprång. Framför hjälphindret lägger man en travbom så att hästen får hjälp med avsprångspunkten. Bommen kan ligga ungefär 2,3 meter före hindret (något kortare för små ponnyer).

Jämnt tempo
Rid på första hindret i trav, annars stämmer inte avståndet. Var noga med att tempot är jämnt, att hästen bjuder och att den är rak när ni kommer mot hindret.
Hästen ska landa i galopp och hålla galoppen i anridningen mot hinder nummer två. Mellan hindren tar den ett galoppsprång.
Rid rakt fram efter hinder nummer två. Detta är inte minst viktigt om det är en unghäst som rids genom övningen, den får inte lära sig att gena efter hindret utan ska följa ryttaren.

Kan höja upp andra hindret
I den här övningen kan man prova på att höja upp hinder nummer två en aning (hjälphindret ska inte höjas), eftersom hästen så gott som alltid kommer in rätt. Det ger både häst och ryttare trygghet vilket gör att man ibland kan hoppa lite högre än vanligt. Men ställ inte hästen inför prövningar den inte är redo för, då kan det komma bakslag oavsett övning. 

Tips!

Avstånd; trav bom till hinder 2,5m. För att utveckla övningen kan man lägga till ett räck 9,5m efter kryssoxern. Man kan också ha cavallettibommar in till travbommen. Och ett extra kryss så att det blir en liten studs innan kryssoxern. Här är det viktigt att ryttaren tänker på sits och balans och låter hästen själv, så mycket det går, jobba med övningen utan inverkan från ryttaren. Det gäller att vara så tyst som möjligt på ryggen.

 

Dagens ridoutfit!

Bruna Equi-guard skydd som jag fick av Maria igår.
Rött schabrak.
Red även på de vanliga tredelade bettet idag.MUSIK!


Måndag Morgon

Idag är det Måndag igen då.....
5 hela långa dagar till helg igen...suck!

Hade tänkt och rida ut idag en sväng.
Bara ta det lite lugnt.
Ska ta en jättebra klätterrunda som är grym!
Hade även tänkt och galopperade mycket.
Shelly måste bygga kondition och styrka nu, för och bli starkare i både dressyr, markarbete och hoppning.

Men nu börjar svenska lektionen.
Ha de! :))


Veckans inspirationsbild


Höööjsan!

Hööööjsan alla goa läsare!

Jag och Tua ska alldeles strax pallra oss ur min säng och gå ner och äta frukost.
Efter det så åker vi till stallet!
ShellyBellys förra ägare kommer och hälsar på idag! Kommer bli jättekul!
Hon har ju inte träffat Shelly på jättelänge!

Hade även tänkt och hoppa idag i paddocken! :D

Nu ska jag läsa lite bloggar, ha de!


Godnatt!

Nu ska jag och Tua lägga oss.
Eller vi ska typ ligga och prata lite ;D

Bjuder på två härliga, osminkade o även oseriösa bilder!


Veckans jag-skulle-aldrig-klara-mig-utan-detta!

Vänner!
Skulle ALDRIG klara mig utan mina kära vänner :D


Untitled Video


OMG!!

Nu precis så gick det över en älg framför våran bil!
Den var jättestor!!
Ute och rider den bästa!


Godmorgon :)

Kan kortfatta mig lite grann över vad som händer under dagen.
Det är så att jag åker till stallet nu strax innan 10. Åker hem från stallet strax innan 13.00.
Tua kommer och hämtar upp mig vid 14.00 och så får jag följa med bör hon ska dressyrträna, jag får även ta kort med hennes systemkamera!! :D
Och efter hennes träning så åker vi hem till mig. Och sen har vi hur kul som helst!
Pappa föreslog att vi kunde äta sushi här nere i Centrum. Så det kanske vi gör, eftersom både jag och Tua älskar sushi! :D
Vi sk sov över, om ingen fattat det ;D
Och sen på Söndag (imorgon) Så hittar vi på något kul och så vidare :)
Nu måste jag åka!


Veckans tips!

Kanske lite sent, men jaja!
Veckans tips är den här putssvampen!
Jag har och har haft flera stycken sånna.
Och de är grymt bra och putsa med. Och ett bra litet "handtag" man kan hålla på när man putsar! :D

Kostar bara 12 kr, och det är ju väldigt billigt!


Facetiiiime!

Jag och Tua har precis facetimat i 1 timma och 40 minuter xD


En film!

Har gjort en liten film om Shelly.
Har gjort den alldeles själv , stooolt ;D
Vad tycker ni? ;)


Stan med Emilia!

Kom precis hem från stan, jag och Emilia har vart där.
Egentligen skulle vi gå på Liseberg, vi tog bussen dit och så. Och så när vi åker förbi Liseberg. Så ser vi att det är stängt!
Vi hade glömt och titta om det var öppet !
Så istället så gick vi på stan.
Vi åt på Burger King och gick och tittade i massor av olika affärer. Vi var inne i en skoaffär och provade alla möjliga olika sorters skor ! ;)
Och så gick vi in i lite kläd affärer då.
Hade inte med mig så mycket pengar så jag kunde inte köpa så mycket.
Men jag köpte en sak i alla fall.
Som jag inte har någon lust och berätta här! ;)
Köpte ett underklädesplagg ;D


Dagens Outfit!

Byxor från GinaTricot
Tröja från GinaTricot.
Håret utsläppt
Mascara och ögonbrynspenna ;)


Glass på McDonals!

Mars!!


Liseberg!

Nu ska jag och Emilia till Liseberg. Vi ska vara där i några timmar hade vi tänkt! Ska bli kul!
Liseberg stänger ju på Söndag :(((
Just nu sitter vi på bussen :)
FREEEDAAAG!

It's FRIDAY!!
Veckan har gått såå fort!
Nu har jag i alla fall matte!
Vi har ingen lärare, utan vi är heeelt själva!
Och jag och Emilia sitter och mjauar högt här i klassrummet!!! Hahahahhaha!!
Det är bara Emilia som fattar!! ;D Hahaha!


Veckans låt!

 
Veckans låt är denna grymma låt! 
Älskar hans röst!

New In!

Jag & mamma har vart på Frölunda Torg precis.
Och jag köpte två byxor på GinaTricot.
Har verkligen ont om byxer så det var ju bra att jag hittade några jag tycker om idag då ;)
De såg ut såhär, det är två likadana fast ett par i svart och ett par i jeans blå.


1000 kr!

Nu är jag ett steg närmare en systemkmera!
Jippi!


1000 Kr!

Ett steg närmare än systemkamera!!
jippi!This or That!

Fick en kommentar från en tjej som heter Sara. Hon undrade om jag kunde svara på dehär this or that + några frågor. Och självklart kan jag det! :) 
 

Skulle vara jättekul om du kunde svara på dehär this or that? 

Godis/Chips 
 
Mocka/Fylla höpåsar 
 
Hööks/Börjes 

Ridskor/Ridstövlar 

McDonalds/Burger King 

Frukost/Middag 

Dressyr/Hoppning 

Rids ut/Markarbete - Båda är lika kul! Fast markarbete tycker jag är så himla kul! Så att det slår nog och rida ut! 
 
Rolig pigg ponny som rusar runt och stannar på hinder/Ganska tråkig häst med inte så mycket motor som hoppat allt - Grymt bra fråga! Shelly är ju det som jag har markerat. En ganska tråkig häst med inte så mycket motor som hoppar allt. Visst är det kul med en pigg ponny, men gillar inte de som bara rusar runt som man inte har koll på!! 
 
Mjukglass/Kulglass 

Liseberg/Gröna Lund 

Göteborg/Stockholm Och ändå så bor jag i Göteborg. Men jag är född i Stockholm och det är liksom min stas ;) ÄLSKAR Stockholm!! 

Vara i stallet/Hänga med kompisar . Oh, vad svårt! Kan absolut inte välja bland dem! 

Ha en enda bästa kompis/Ha flera goda kompisar -Både och! Helt klart! ;) Kan absolut inte välja, det beror liksom på.....

CocaCola/Fanta 

Katt/Hund 

Häst/Ponny 

Dressyrsadel/Hoppsadel 

Ha smink/Inte ha smink 

Nopprade ögonbryn/Ej nopprade ögonbryn 


Sedan skulle jag vilja fråga, kanske en liten konstig fråga men. Jag har sett på en del bilder, och du har sjukt snygga ögonbryn! Hur gör du för och få dom så snygga!!??? Och var gör du med ditt hår på morgonen till skolan?? Handlar du mycket på Gina Tricot? Vilken storlek har du på kläder??? Vad använder du för smink till skolan?? Kan du lägga ut en bilder på dig själv så man ser ögonbrynen????? ;D 
 
Svar; Ville börja med och tacka så mycket ;D 
 • Det enda jag gör med mina ögonbryn är och noppra dem, inte så svårt ;) 
 • Jag plattar oftast mitt hår på morgonen, men brukar oftast bara kamma igenom det lite fort. Brukar faktiskt inte ha toffs och sånt så ofta. Brukar ha utsläppt! 
 • Oja! De flesta kläderna är från GinaTricot! Älskar kläderna på Gina! 
 • Jag har storlek XS på kläder :) 
 • Jag har bara mascara och så fyller jag i mina ögonbryn med en ögonbrynspenna
 
 
 

SUSHI-TIIIIMEEE!

Nu blir det sushi med pappa! Mums!!¡Me gusta!

¡Hola! ¿Como estas?
Jag sitter och övar spanska glosor som är till idag. ¡Una tarea!
Una tarea=En läxa

Men i alla fall. Idag går jag bara i skolan i 2 timmar!! Hör ni det!? 2 timmar !!
Börjar ju som vanligt vid 09.20
Men slutar redan vid 11.10 !
Riktigt gött! Fast jag ska sluta lite tidigare än 11.10, jag slutar vid 10.30
Så jag går bara i skolan i 1 timma!

Men nu ska jag äta lite frukost!
Ha de!


Raspade tänder!

Jag var inte i stallet idag eftersom Shelly raspade sina tänder idag vid klockan 15.00 Och jag slutar 16.00 på Onsdagar så då kunde ju jag inte hänga med.
Plus att man inte kan rida efter att en häst har raspat tänderna. Så mamma åkte ut idag och var med när Shelly fick sina tänder raspade. Och det var lite kul för att distrikt
veterinären var lite tveksam på att ge henne lugnande. Eftersom hon redan är så lugn. På veterinär besiktningen så fick Shelly en stor järn grej i munnen som tryckte upp hela munnen då ;)
Och hon protesterade inte en enda gång, ingen som helst reaktion. Veterinären bara. Gud, lever denna hästen eller? Är ni säkra på att det är en häst !? (han skojade) Haha, alla hästar brukar typ få riktig panik och så. Men Shelly bara stod där.... ;)
Men i alla fall över till idag. Han gav henne ändå lugnande för säkerhetsskull.
Och efter en stund när hon fått lugnande så berättade mamma att Shelly såg helt död ut. Stod och hängde med ögonen, och stod och vajade lite fram och tillbaka. Hon klarade nästan inte ens av och stå. Hhahahah tänk att Sveriges lugnaste häst blir ÄNNU lugnare så att hon nästan inte klarar av och stå på benen. Hahahahah!
Men i alla fall så fick hon och Tim sina tänder raspade. Och eftersom man inte får rida efter så gick mamma och Mickan ut på en promenad med Shelly & Tim. Och då hade Tim piggat på sig lite och var ganska pigg och så. Mesans Shelly fortfarande var så trött, mamma fick DRA med henne! Hon skojar inte, hon drog Shelly för och få henne och gå.
Hahhahahaah! Jag har seriöst universums coolaste häst ! (Coolaste=lugnaste)

ShellyBelly!


Friidrottsträningen gick super!

Vi körde hård träning idag i ösregnet.
Styrka och kondition. De gör bara såna jobbiga pass en gång. Och det var just i dag, det spö-regnade hela tiden!
Vi gjorde i alla fall alla sorters jobbiga övningar med väldigt roliga!
Vi sprang runt Masetjärn (stavning) Man sprang 5 varv.
Sedan så gick vi till banorna och så skulle man hoppa över 1 m höga häckar. Och så gjorde vi lite olika saker med dem.
Och efter det så gjorde vi en övning som gick ut på att:
Springa det fortaste man kunde (maxfart) i 400 m. Efter det så kom det en station då man skulle göra 30 st armövningar direkt efter att ha sprungit de fortaste man kunde. Efter att ha gjort 30 st armövningar sprang man vidare, 400 m i maxfart. Det snabbaste man kunde. Och efter att ha sprungit det så kom det en till station då man skulle stå i planka i 3 minuter och göra jätte jobbiga rörelser med armarna. Och så sprang man vidare 400 m det fortaste man kunde. Vi gjorde så ungefär 6 gånger. Snacka om att man blev trött! Och man var ju tvungen och göra allt så fort som möjligt! Den som kom först vann. Och jag vann!! :D Tänk av 17 st så vann jag, det är inte dåligt det. Men jag har väldigt bra kondition om jag får säga det själv ;) Och det kommer man ju långt på ;D
Nästa träning kan jag kanske be pappa filma? Om ni vill se lite vad vi gör ;)
Det är superkul med friidrott!
Det är verkligen min grej! :D


Friidrottsträning på G!


Träning!!

Nu ska jag iväg och träna Friidrott. Det är nämligen träning idag.
Ha de! :)


Dagens Outfit!!

Tröja från H&M
Byxor från Cubus
Kofta från H&M


Godnatt!!!

Imorgon är det Onsdag. Vilket innebär att jag börjar 09.20 (Y)
Ska i alla fall lägga mig snart. Jag och Tua har väl bestämt lite smått att vi ska hitta på något i helgen! Hoppas det! För jag saknar henne så sjukt mycket! Vi har inte setts på flera månader :/
Och så ska hon även få sina väldigt försenade födelsedagspresenter. Men vad är det man säger, bättre sent är aldrig ;)

Förresten, ska verkligen bli bättre på "Dagens Outfit" Imorgon LOVAR jag och lägga ut en dagens outfit :)


Veckans mode!

Veckans mode är denna grymt snygga outfit av Kenza!


Tisdag kväll

Idag har Shelly vilodag.
Så inget stall idag.

O gud, jag måste bara berätta om min och Emilias hemska morgon!
Vi bestämde imorse på sms att vi skulle ta bussen idag på morgonen. Och så sa vi att vi skulle ta den bussen som gick 08.05. Och när klockan var 08.00 fick jag lite panik. För jag hade inte gått än. Fast det tar bara 2 minuter och gå till bussplatsen. Så att jag sprang och satte på mig skorna och sprang till busshållplatsen. Och så kom jag på halvvägs att jag glömde gympa påsen... Men jag sket i den, för om jag skulle vända så skulle jag missat bussen.... :S
Bussen stig redan där när jag kom, och Emilia var inte där. Och då tänkte jag väl att hon redan satt inne i bussen, så jag gick på och betalade. Men Enilia satt inte på bussen (!!) Då fick jag lite små panik, för klockan var 08.04 då.
Och så precis när jag satt mig så stänger han dörrarna och åker!
Och jag bara:
Hallå! Vänta!
Han bara va är de..?? Han var as dryg...
Och så frågade jag han om han kunde vänta lite med och åka för att min kompis (Emilia) kom säkert snart och hon ska också åka med!
Men det hann han inte med! Han sa att det här var hans jobb och att han inte kan hålla på och vänta på folk.
Men jag kunde ju inte åka ifrån Emilia. Så att jag frågade om jag fick hoppa av. Men nä, den j*vla busschauffören ville inte stanna! NejNej! (blir så himla sur!)
Så att då fick jag åka med då.
Men jag hoppade av 1 hållplats efter. (onödiga pengar, jag vet)
Men jag hoppade i alla fall av och mötte min kompis Josse. Och jag typ sprang mot henne och bara; Asså du ska bara veta vad som hänt! Balbalvnlablblaöq... Jag var heeelt spidad! Hon såg inte ut och fatta någonting för jag typ bara slängde ur orden, haha stackarn !
Men jag ringde i alla fall Emilia. Och det visade sej att hon var påväg till bussen, men kom på, på halva vägen att hon glömt buss kortet. Så hon sprang tillbaka och hämtade det. Och hon sa att hon såg bussen åka iväg. Haha, vilken morgon alltså! Och detta är bara början ;D SKOJJA BARA!
Men i alla fall, vi la på och vi bestämde att hon kunde gå i förväg till skolan så kom jag sen. Eftersom jag passade på och hämta min gympa påse. Så jag gick upp till mitt hus och hämtade gympa påsen och cyklade ner till skolan. På vägen så mötte jag Emilia som gick. Och så gick vi till skolan då.
Vi blev typ en halvtimmas sena.... Men vi hade bara TTM (TidTillMåluppsättning, man jobbar lite med läxor och aa, lite vad man vill) så att vi missade inget viktigt.
Men ändå! Vilken morgon alltså!!
Både jag och Emilia fick ett riktigt springpass ;)

Värsta morgonen någonsin! Plus att jag nästan försov mig. Jag han nästan inte äta frukost, slängde i mig en macka fort och sprang till bussen.
Oh herregud! Blir trött bara jag tänker på det!

Ni fattar säkert hur sur jag var på den dryga bussschauffören!
När jag gick av bussen så sa jag:
Det var ingen idé att jag ens betalade ju! Att du inte ens kan vänta 30 sekunder innan du åker, min kompis var precis där och såg oss åka!

Ja sa verkligen det, jäklar vad sur jag var!! Hahahahahahhaa!Nannannanaa!

När jag skrev inlägget om det där med att jag hoppat 110 cm.
Bara så att alla vet! Så hoppade jag det precis när jag köpte Shelly, för ungefär 9 månader sen ;)


FAIL!


Skolfoto

Idag tog vi skolfoto.
Ingen aning om hur det blev.. Men hoppas det blev bra!
Så mycket tid jag lagt ner idag. Jag och mina kompisar har stått och plattat håret om och om igen... XD
Jag och Emilia hade med oss platt-tånger :)


Spaaanskaaa

Nu är de spanska!


Godnatt!!!

Gud vad stolt man var efter att ha hoppat 110 cm...
Sådan lycka för ett "litet" hinder.
Det är inte riktigt klokt.....


Veckans ridövning

Denna ridövningen har faktiskt Lena Berggren skrivit på Hippson.se Jag har ju hopptränat för Lena, vet inte om ni kom ihåg det när jag åkte iväg och tränade för henne....
Men i alla fall, här är en grym övning!

Tipstack till: Lena Berggren Wenderyd

Övergångar är ofta en svag punkt, menar Lena Berggren Wenderyd – B-tränare i hoppning, banbyggare och expert på mental träning.
– Övergångar är både balans- och styrketräning, i både dressyr och hoppning. Att kunna hålla balansen i övergångarna mellan gångarterna är inte helt lätt. Ofta blir man nog sittande i samma gångart lite för länge.
I den här övningen finns en kontrollpunkt där man ska fatta galopp eller bryta av.
– Det blir en liten check för ryttaren att allt fungerar. Gör man rätt? Reagerar hästen tillräckligt snabbt?

Bli inte för stark
Ibland rätar ryttaren upp sig för mycket och blir för stark i avbrotten.
– Om ryttaren rätar upp sig för mycket kan det hända att hästen tror att man vill öka i stället för sakta av. Lite upprätning är bra, men man ska inte överdriva för då blir man i stället stark och pådrivande.
I igångsättningarna är ett vanligt fel att man tippar fram och låter hästen gå iväg för mycket.
– Sitt mer stilla och låt inverkan komma från skänkeln. Positionen på kroppen ska vara ungefär densamma hela tiden.
För den som tvekar om övergångar verkligen är något ett hoppekipage måste vara bra på har Lena svar på tal.
– Naturligtvis rider vi banor i galopp, men övergången i sig är en övning för styrka och balans – och en kontroll på att kommunikationen fungerar.
Och det kan ju vara bra att ha koll på sitt tempo när man hoppar bana.
– Det är lite surt om hästen tar förhållningen tolv meter senare, då har man redan hoppat hindret eller i värsta fall gått rakt igenom det.

Bygg så här:
Använd sex stöd plus 10 till 13 bommar, fyra plastblock till kavalettin och tre koner. Lämplig höjd är 50–80 centimeter. Avståndet mellan kavalettin i solfjädersform ska vara 1,10 till 1,30 meter, om man mäter på mitten.

Gör så här:
1. Rid över kavalettin i trav på den lilla volten, rid i båda varven.
– Du kommer igång och hästen får lite lyft i steget. Tänk på sitsen. Rid lätt eller i lätt sits, öva gärna på båda. Om det är kavalettiträning för hästarnas skull funkar det att rida lätt, men jag låter ofta ryttarna träna lätt sits. Det är ett tillfälle att befästa att man kan stå stadigt. Att ha balansen mitt över hästen med vikt i stigbyglarna är inte så lätt som man kan tro, säger Lena.

2. Hoppa hindret på medellinjen i galopp på en oval volt. Ha gärna en hjälpbom före och efter. Hästen ska vara i rytm och i balans, forma den runt innerskänkeln.
– Ibland, om man hoppar på volt på en häst som inte är mellan hjälperna, vill den gärna skjuta ut ytterbogen eller tränga inåt i volten. Så det här är en bra avstämning av att ryttaren kan rida på böjt spår och att hästen följer hjälperna.

3. Starta mitt på kortsidan i trav. Lägg en volt över kavalettibommarna i trav. Vid konen i början på långsidan, fatta galopp, hoppa hindret på medellinjen, bryt av vid konen på nästa långsida och så tillbaka in i volten över kavalettin. Upprepa några gånger och rid sedan i andra varvet.

4. Hindren ska vara riktigt låga. Rulla in eventuella hjälpbommar vid hindret på medellinjen. Rid hästen runt innerskänkeln och rid över hindren som skissen visar.
– Det är naturligt för hästen att fortsätta rakt ut till kortsidan efter första hindret, men man ska försöka komma så vinkelrätt på hindret på medellinjen som möjligt. Det här är ganska svårt, för man ska kunna kontrollera båda bogarna. Kolla av om du och hästen har kommunikationen så att du kan få hästen att böja sig i svängarna.
När du hoppar i andra varvet kan du bryta av till trav och rida den lilla volten med cavaletti som avslutning. Då kollar du av att du kan få tillbaka hästen i trav.

Avsluta gärna med att hoppa en ”bana” med enklare vägar och lite större galoppsprång.


Dagens ridpass!!

Kom precis hem från stallet.
Red i manegen idag i 40 minuter.
Hon gick grymt bra faktiskt.  
Hon var pigg och framåt. Riktigt pigg till och med! Och väldigt lyhörd, så fort jag bara rörde foten lite så flyttade hon åt sidan! Gjorde mycket skänkelvikningar, och hon lyssnade grymt bra!
Är supernöjd med passet idag!


Mår ni bra?


Måååndag

Hatar Måndagar......

Orkar inte ta kort på min outfit idag så jag skriver den bara.

Plattat hår
Tröja från Monki
Kofta från H&M
Byxor från ??

Vet aldrig vart jag köper mina byxor ifrån....


OBS! Bjuder på två VÄLDIGT seriösa bilder ! ;D