DET SNÖAR!!

Eller, det låg massor av snö på marken idag när jag vaknade, rättare sagt! ;)
Man känner verkligen vilken julkänsla man börjar få!

Förresten, Emma hoppade ju Shelly igår. Och hon hade faktiskt hoppat ett hinder på 110.
Vilket var jättebra! :)

Nu ska jag kolla på en film, ha de!

(Gammal bild)


HejHej, igen!

Ni har sett bilden innan, men den är så himla rolig så den måste visas igen! Det är verkligen min humor! ;D 
 
Halojj, minns ni mig?
 
Det är ju inte så många inlägg här på bloggen längre. Har egentligen ingenting och skriva om nu, men var nästan tvungen och göra ett inlägg. Så ni vet att jag lever, menar jag ju ;) 
 
Är fortfarande sjuk, dumma, dumma, dumma förkylning + lite annat. För jag är inte bara förkyld! 
Och eftersom jag är hemma från skolan och att jag fortfarande är sjuk så blir det inget stall idag heller. Utan Emma J fick ta henne. Eller, vi frågade om hon ville rättare sagt! Och det ville hon, vilket var väldigt skönt. Eftersom mamma också är sjuk. Vi sa åt henne att hon gärna fick hoppa Shelly idag. Hon har ju aldrig gjort det, så då var det ju ett perfekt tillfälle idag. 
Har absolut ingen aning om hur det gick för henne, och hoppa Shelly. Men ska fråga henne sen :)
 
Ha de! /Tilda 
 

Fick en fråga om......

Vad de högsta jag hade hoppat i Höjdhopp och vad min friidrottsgrupp hette. Och även hur långt jag hoppat i längd.

Och svaret är att mitt rekord i höjdhopp är 125 cm.

Och min friidrottsgrupp heter MAIK

Och sist, i längd är mitt rekord över 4 m. Kommer inte riktigt ihåg......
(Jag & Emilia)

Sorry......

Varför jag inte bloggat är för att jag inte vart i stallet sen i Måndags. Har vart sjuk. Var till och med hemma från skolan idag!
Så därför har jag inte uppdaterat.

Men jag ska bli bättre. Förut uppdaterade jag hela tiden, men det är annorlunda nu. Orkar ej förklara det. Men jag uppdaterar bara när jag vart i stallet! :)Min Mobil!!

Nu över 1 Månad har jag vart utan mobil, förstår ni!? Över 1 Månad.
Den har vart inne på lagning eftersom skärmen la av.
Så just nu sitter jag och lägger in massor av kontakter och telefonnummer in i mobilen.
Väldigt jobbigt! Men ni som känner mig, gå in på facebook och skriv där på min status erat nummer!

Idag tog Emma Jarlsgård henne. Hon skulle nog rida ett dressyrpass.
Hon brukar inte ha henne på Måndagar, men min mamma fyllde år idag så då fick Emma J gärna rida henne om hon ville. Och de ville hon :)
/TildaResultat Friidrottstävling

Adventspelen hette denna tävlingen. Min första riktiga friidrottsträning! Det var superkul!På Lördagen igår så deltog jag i dessa grenar; 60m & 1Km. 60m: Det kändes jättebra! Det var ju faktiskt min första tävling. Är inte van vid att springa med spikskor eller att starta med startblock. Har ingen aning om vart jag kom. Men jag fick väldigt dålig start, och det är starten som gör allting när det är såpass kort lopp. Men jag fick som sagt lite dålig start. Vilket var lite tråkigt. Jag var nog sist i starten. Men lyckades ändå springa ikapp de andra och komma 3:a i mitt hit som det heter. Men jag blev ej placerad. Och när jag skrev att jag kom 3:a i mitt hit menas med att det var väl 45 st med i 60m. Och alla 45 kan ju inte springa samtidigt. För det är ju endast 6 banor och en kan ju bara springa på sin egna bana. Så då delade de upp oss i olika grupper. Och då startade jag i hit 6 (grupp 6). Och sen så läggs alla tider ihop. 1km: Detta, det är min gren! Jag blev placerad och kom 7:a! Och det var 8:a som blev placerade. Och det var ju många som deltog där med. Kanske 30-40st. Och i mitt hit så kom jag 2:a! Det var jättespännande eftersom jag och Luana (Detta är till Tua!) sprang i samma lopp. Och i starten så låg jag 4-5:a och Luana låg i ledning. Efter 3:e varvet så sprang hon som låg 2:a iväg och hon ledde stort. Jag sprang även om några och låg nu 3:a. Med några meter efter Luana. När det var det sista varvet kvar så kutade jag som en galning. Och sprang OM Luana. Och kom alltså 2:a! Jag kommer lägga ut en film på det. Det var faktiskt spännande!Och idag så var det också tävling. Jag var först i stallet i 3 timmar och red. Sen så åkte vi till tävlingen. Idag sprang jag 200m.200m: Jag hade så ont i låren. Jag funderade på att hoppa av. Men bestämde mig i sista sekund att delta ändå och ge gärnet. Det gick inte lika bra där. Blev ej placerad. Men det var synd att jag fick inte i låren även när jag sprang. Det förstörde ju en hel del. Men resultaten har inte kommit ut än. Men så fort jag får reda på resultaten så meddelar jag det här. Har heller inte kunnat blogga denna helgen eftersom mitt Internet ej har funkat. Det funkar inte nu heller. Så jag fick ta Lovisas mobil och skriva på. Men film kommer komma ut här från tävlingen! /Tilda

Dagens ridpass 23/11

Dagens ridpass gick super, 
 

hon var jättefin! Red först ut med Mikkan en sväng. Efter det så red jag ute i paddocken. 
Hoppade över lite sockerbitshinder, och red lite markarbete.
Hon lyssnade på mina hjälper och hon var verkligen jättefin! Gulleponnyn!
Travade av henne på slutet, och hon var ännu finare då! Hon ville verkligen ner, eller hon sökte sig neråt med andra ord. 
Ett lyckat ridpass!
 
Hela helgen är det friidrott som står på schemat. Ska tävla både imorgon och på Söndag. 
Imorgon taggar vi 60m & 1km. Och på Söndagen så springer jag 200m. 
Det kommer bli jättekul! Har redan lagt till låtar i ett speciellt album på Spotify, låtar som jag ska ha imorgon innan jag ska tävla. Lite peppande låtar så man verkligen kommer igång. Och fattar att, nu är det tävling. Nu kör vi järnet! 
/Tilda 
 

Dagens ridpass 22/11

Idag så vilade lille ShellyBelly.
Så inget ridpass idag, alltså.


Uppdateringen=0!

Uppdateringen idag har inte vart någon vidare.
Har funderat kring min blogg.
Och jag har tänkt på och inte lägga ner så mycket tid. Utan ha mer tid till läxor, kompisar, stallet & friidrotten. Även fast det kanske tar 2 minuter och skriva ett inlägg.
Men i alla fall, ska fundera på om jag BARA ska skriva om dagens ridpass. Om alla träningar. Och inte lägga ner så mycket tid på deepshit & tanke/åsikts inlägg. Eftersom det tar så sjukt mycket tid. Kommer fortfarande göra det. Men det kommer inte vara ett deepshit inlägg om dagen, eller till och med två som det har vart det senaste. Jag är en hästtjej! Klart jag ska blogga om stallet, för det är ju mitt liv.
Och ni som inte är häst intresserade, fine. Ni gör som ni vill.
Men det kommer vara med om stallet och mina ridpass.
Och mindre av deepshit och allt sånt.
Hästar är det jag brinner för, är inte så duktig på och sitta och skriva långa deepshit inlägg.

Det är de jag har tänkt på nu.
Dagens ridpass kommer ut alldeles strax!

Shelly och Tim i hagen ❤


Godmorgon allesammans!

Kan inte sluta kolla på henne, så himla fin! Min älsklingsponny som jag älskar så otroligt mycket! 
 
Tidsintällt morgon inlägg nu då. 
Idag efter skolan ska jag inte till ShellyBelly. Som jag trodde. Fick nämligen reda på det nu. 
Ska istället träna friidrott. Men det är ju kul det med. Idag ska i alla fall mamma få rida Shelly. Hon tar väl ett dressyrpass, skulle bli väldigt förvånad om hon satte upp värsta bommövningen och red markarbete. Det skulle nog aldrig hända, utan hon ska väl dressyra sig.
Det är min dag, på friidrotten ska vi springa och öva starter. Eftersom jag ska tävla på Lördag i springning. Så måste jag ju öva det idag. 
Ska förresten tävla i dessa grenar: 1km, 60 m & 200 m. 
Mina speciallare, det är de jag kan bäst, om man säger det så. Ska be pappa filma. Vill gärna se hur jag springer. 
Ha en bra dag, så hörs vi lite senare /Tilda 

201112

Godnatt alla kära,

imorgon är det Onsdag. Jag döör, I promise.
Går i skolan till hela 16.00.
Det enda roliga på Onsdagar är stallet. Kommer gå runt hela dagen och längta efter min kära ponny.
Har förresten gjort klart alla läxor som är denna veckan. Och ligger just nu i sängen och ska precis sova. Börjar inte förrän 09.20 imorgon, vilket är väldigt chill!
Men vi hörs mer imorgon! Kommer komma ett tidsintällt inlägg på morgonen imorgon, det innebär att jag inte skriver det direkt. Utan jag skriver det nu och så läggs det ut imorgon på morgonen, MAMMA! ;)


Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om en valfri bloggdesign i sammarbete med AnnaForm!
http://www.ponnysanning.se/?p=12646#comment-211885 inlägget dit!


Förändra sig själv, deepshit inlägg

Det här med att förändra sig själv är ett stort kapitel i livet. Inget förord, utan ett långt och förstående kapitel. Alla har förändrats någongång, kanske inte än, men det kommer hända. Det man måste se till innan man gör det, är att tänka efter. Vad händer? Kommer jag förlora någon? Finns det någon jag gör ledsen? Är det fel? Det finns alltid en anledning till varför man förändras, du förändras inte bara genom att säga det, du måste bevisa det. För vem? Jo, dig själv.

Ja, jag vet att jag också förändras, men har någon märkt det? Kanske inte... Jag har inte gjort jättestora förändringar om vi säger så. Men det är väl klart att man förändras. För de gör alla! Jag tar inte åt mig när någon säger att jag har förändrats, för det betyder bara att jag har bevisat det för mig själv och mina vänner, familj osv. Ni förstår säkert.

Jag bryr mig inte om just den personen inte tycker om mitt 'nya' jag, om jag är nöjd över mig själv så är jag, bryr mig inte om dens åsikt. Snacka skit om mig, varsegod, men tro inte att jag sedan kommer och säger att jag älskar dig och så. För jag avskyr såna människor!

Nog om det, att förändra sig för NÅGON är en helt annan sak och en sak som jag faktiskt stör mig på ibland. För att imponera eller för någon annan anledning. Tycker bara det är otroligt onödigt. Den personen du ändrar dig för är isåfall inte någon äkta 'vän' eller någon som älskar dig för den du är. Det tror i vare fall inte jag. Eller har jag fel?

Ska skriva en till grej. Det här om vad man gillar och inte, varför måste andra lägga sig i? De som kanske gillar något ovanligt t.ex, det är dom som är starkast. Nu börjar man fundera. Jag har förändrat mig, min stil, min personlighet och massa andra saker. Men jag har samtidigt märkt vilka riktiga vänner jag har, som stannar kvar. De jag förlorat, okej, där ser man. Har nog ändrat mig tillräckligt nu, orkar inte mer.
Jag är Tilda Edin, so accept that! :)


Deepshit inlägg


ALLA har haters och man ser mer av de när man är ute på internet. Speciellt som bloggare. Men "haters" vet inte att vi bloggare faktiskt har mer självförtroende. Vi tar inte åt oss, kanske första hatkommenteren, det kan sitta där i bakhuvudet i flera månader. Men om jag ska vara ärlig, haters brukar nästan aldrig lyckas. 92 % lyckas inte, men de andra 8 % kan faktiskt slita i känslor. Tänja ut de och tillslut går de sönder och man hör orden dag in, dag ut. Varje natt, varje dröm och varje tyst stund. Men jag tror inte "ni" förstår att om ni lyckats med något, lyckas få någon att ta bort sin blogg, fått den att gå till en psykolog eller vad man nu gjort. Ni tror inte att de gör något åt saken eller? Ni tror inte att de anmäler er om ni skriver något RIKTIGT kräkande? Haha, ja, tänk på det. Ja, somsagt, SJÄLVFÖRTROENDE har ju vissa liksom ;) Om ni inte visste det, HATERS är det värsta JAG vet. Speciellt på INTERNET. Åhh, värsta jag vet. Men de försöker bara komm en level högre än dig, men låt dom inte LYCKAS. Då vet de att de kommit högre.
Sen har vi ju också "riktiga" haters, dom som verkligen går bakom ens rygg och snackar så mycket skit om den som det går, oftast är det ju inte sant, "H*n" vill ju bara få mer status. får man mer egentligen mer status av att kolla ner på personer som man knappt känner? Det tror jag inte, det är bara det att "ni" sårar personer, tror ni att ni får status? Hahaha, please... Ni får fortsätta med erat skitsnack, men tro inte att vi tar åt oss? Okej, VI är vi, vi som kan ta emot hat, dåliga skämt och annat fult språk. Men om ni EN gång dragit ner någon till level 2 , tror inte att vi inte hoppar upp till level 389 och kommer ikapp er efter ett tag.

Mitt i allt dethär så har vi också lovers ? Ellerhur? Ja, tänk efter, massa fina vänner. MASSA. Jag älskar mina vänner. Jag har speciellt vissa som verkligen jag inte kan leva utan, de har detdär lilla extra. Nu tänker jag på dom som jag VEKRLIGEN känner och älskar och som jag känner i verkligheten.
Ja, men seriöst LOVERS är så jävla grymma, "lovers" som älskar en tillbaka. Hyllar sånna människor, NI kan ta åt er. För ni förtjänar det åtminstonde. Kom ihåg nu, om det kommer haters emellan, hitta era lovers och säg byebye haters.

För ALLA har haters och alla har lovers. Mm, that's life. Men stryk haters, visst de kan försöka förstöra ditt självförtroende och kränka dig som 17. Men keep calm, it's gonna work promise.


Livet leker ❤

Godmorgon käraste ni, 

idag är det Tisdag. Vilkte innebär, inget stall för mig. Eftersom Emma Jarlsgård ska få rida henne idag. 
Har absolut ingenting och skriva om såhär på morgonen. Hade tänkt mig något roligt deepshit inlägg, men så blev det icke, tyvär. Kom inte på något läsvärt. 
Tog massor av fina bilder på Shelly i hagen igår när jag var i stallet i hela, håll i er nu, 6 timmar var jag där. Man kan ju lugnt säga att jag hann med mycket. 
Mockade t.ex hagen, vilket var grymt jobbigt. Men vi ska inte gå in på detaljer eftersom det är helt ointressant. 
Kör väl på mitt vanliga gamla race idag med att blogga, gå i skolan, plugga, chilla & äta. Och säkert mycket mer. 
Får se om det blir något roligt deepshit inlägg, eller tanke/åsikts inlägg idag. Ska klura ut något under dagen. 
 
Hoppas ni får en superbra dag, så hörs vi som vanligt senare. /Tilda 

Dagens ridpass 19/11

Dagens ripass, 

jag red ut i en timma. 
Red "Nora-vägen" som jag kallar den. Det är den vägen som går in till Nora. 
Jag både skritta, trava och galoppera. Och hon var jättepigg! Har inte så mycket mer och skriva om dagens ridpass. Eftersom jag inte tränade på något speciellt. 

Funderar på att byta blogportal till nattstad. Det finns ju så att man kan föra över t.ex denna bloggen till nattstad. Och så finns alla inlägg kvar på den. 
Är bara så trött på blogg.se Men jag vet inte om jag kommer byta. Man kommer ju att tappa läsare, det vet jag. Men det spelar ingen roll, blogg.se suger! 
Vad tycker ni att jag ska göra? 

/Tilda

Bilderna från KM!

Riktigt fina! Fotograf: Ingela Claesson
Haha, blev bara en bild som var riktigt skev! Haha! Det var på omhoppningen, gasade på lite extra. Och kom lite skevt ;)


Start på veckan

Hejsan alla fina, 
 

Måndagar brukar alltid vara som värst eftersom jag går till hela 15.45. Men idag är det annorlunda. 
För idag slutar jag 12, eftersom det är pedagogisk eftermiddag. 
Så pappa kommer hem på lunchen och skjutsar ut mig till stallet, så att jag får väl vara där i några timmar. 
Hade tänkt och rida ut. En ganska lång runda. Inte Hällesåkersrundan som det heter, för den är ganska tråkig. 
Men kanske rida ner till "hästsjön" eftersom man kan galoppera mycket där. 
Kommer ta med mig Ipaden, ska ta massor av fina kort i hagen. 
 
Så det är min dag. Ska försöka och klämma in några roliga läsvärda inlägg. Så håll utkik! /Tilda 

Åsikter om facebook

Som rubriken lyder så handlar detta om facebook. 
Och jag är så sjukt irriterad på folk som lägger ut "like if you love your mom" eller " like if you love your family" 

Självklart så älskar jag min mamma och min familj, det är bara det att måste man gilla en bild på facebook för och kunna bevisa det? Förstår ni hur jag menar?
Varför ens lägga ut något sånt, är det för och få mycket likes eller? För det är väl klart att alla älskar sin mamma. Och det som är extra irriterande är att det står ju "gilla om du älskar din mamma" men det brukar ju oftast stå att "om du inte gör det, ignorera" 
Bara för att jag inte vill gilla den bilden så betyder det inte att jag inte gillar min mamma. Jag ignorerar för att jag tycker det är "töntigt" att gilla bilden. Och då betyder det ju inte att jag inte gillar min mamma. Blir så sjukt irriterad!
Någon som håller med mig? /Tilda 

Är med och tävlar om och bli veckans blogg!

Hos : ryttaralice.blogg.se  
Var med du också! ;) 

Daagen

Godkväll sötisar, 
 
jag åkte hem från Tua vid tre. Och var i stallet vid fyra.
Joggade bara av henne lite lätt i mangen. Hade tänkt och rida ute i paddocken, skit samma som det är mörkt tänkte jag. Och när jag kommer ut dit och ska rida, så ser jag att hela paddocken simmar i vatten. Så då bestämde mig för och rida inne istället.
Hon gick jättefint! Så nöjd med ponnyn! Hon gick i en fin form, och fick riktigt fina bakben då och då. Blev inget hårt pass idag, eftersom det var tävling igår. Joggade bara ur mjölksyran lite ;) 
Efter att jag hade ridit fick jag en lysande idée. Att varför inte sätta på henne sina backontrack när jag mockade och fixade höpåsar. För när man har köpt ett par backontrack som kostar 1000 så kanske det är bäst och använda dem, dessutom så kostar endast 2 st par 1000 kr. Om man skulle vilja ha fyra, så skulle det kostat 2000. 
Och då kände jag att då kanske det är bäst och använda dem istället för att de ska ligga och skräpa i skåpet. 
Så hon hade i alla fall på sig dem i någon timme eller så. 
 
Och nu sitter jag här i min säng och äter toast. Har precis suttit in Axelinas nya header till hennes blogg. Den är riktigt snygg! Och hon har gjort den alldeles själv, de ni! Gå in och kolla vettja! http://axelinaackie.blogg.se 
Själv så suger jag på och göra headers, det ända jag kan är och sätta i den i kodmallarna/stilmallarna. Hm.... 
/Tilda

Nice life

Hejsan alla fina,

just nu sitter jag och äter frukost med Tua, inte alls sent.
Dagen ser ut såhär att jag åker hem från Tua senast två.
Och åker direkt till stallet. Ska rida ut på Shelly, skritta, travad och så kanske det blir någon galopp.
Ikväll är det ev. friidrottsträning, vi får väl se hur det blir med det.
Kommer komma ett deepshit inlägg och ett tanke & åsiktsinlägg idag! Så håll utkik!
/Tilda


We have fun! With TuaWesterlund

OBS! Ni MÅSTE se hela!
Annars är det inte kul! ;)


Är med Tua

Snabb, update!


Resultat 90 cm

Framridning:
Hon var väldigt pigg! Men ändå lydig, hon lyssnade på mig. 
 
Framhoppning: 
Kom rätt på hinderna, Shelly var pigg. 
 
Inne på banan: 
Hon var väldigt stark! Nästan alla ponnysar rev det hindret som jag rev. Tror det var så att avståndet emellan trippelabarren till räcket var utmätt till hästsprång. Och då blev det ju lite fel avstånd för ponnysarna. 
Men Shelly var jättefin, något stark. Men det gick bra ändå! 
Är verkligen jättenöjd! :D 
 
Resultat: 
4 fel, men är ändå supernöjd! 

Resultat KM

Framridning: 
Där kändes hon jättefin. Var pigg och framåt. 
 
Framhoppning: 
70-80 cm är ju ingenting för Shelly. Hon bara svischa över, utan problem. Var pigg och framåt. Vi kom bra på alla hinder. 
 
Inne på banan: 
Hon var jättefin! 
Idag satsade jag faktiskt. Gasade på Shelly, och gjorde lite snäva svängar. 
Jag tror jag kom 5:a, och det var 4 st som blev placerade. Men jag hade ju ingen som helst chans till och vinna idag om man säger det så. Det var skillnad på förra årets KM. Då jag blev 4:a och blev placerad. 
Detta året var ju Boels barn med! Och de har ju små & snabba B-ponnysar som bara rusar runt banan. Det var ju så att alla B, C & D-ponnys tävlade mot varann. Det var inte olika klasser eller så. Och jag förstod ju direkt att jag inte skulle bli placerad idag. För det går ju inte och slå en snabb liten B-ponny. För det är ju stor skillnad mellan B och D!  
Men jag är i alla fall supernöjd. Red snäva svängar och Shelly var inte i något hinder alls. Utan vi kom rätt på varje hinder. 
Ett lyckat KM! 
 
Resultat: 
Jag blev 5:a! :) 

KM hoppning Dubbelnolla!


90 cm 4 fel


Blir så trött, dp inlägg

Hej alla söta läsare, 
 

tänkte ta upp en sak som jag är sjukt irriterad på. Som säkert alla som rider är. 
Hur folk bara kan komma och säga att ridning inte är någon riktig sport. Klart det är! 
Så du menar att springa efter en rund boll som man ska spraka på är en sport då eller? 
 
Eller vanligt folk som inte rider som säger att det inte alls ser svårt ut att rida. 
Men sitt upp på hästen då, och se hur kaxig du är då! Så fort någon säger det till mig. Ska jag be den följa med till stallet, så att den får rida på den vildaste hästen i hela stallet. Nä, men en som är lite busig.
För det skulle inte funka med Shelly, hon skulle bara lunka på där utan och göra någonting. 
Men gärna någon som kräver lite. Så får den här springa-efter-en-boll killen/tjejen sitta upp då på hästen. Den kommer antagligen vara jätterädd. Och så kan man ju få hästen till och galoppera. Han/Hon får mer än gärna hoppa något hinder på sisådär 80-90 cm. Och se hur kaxig han/hon är då da. 
 
Sorry, nu spårade jag ur. Kanske är lite taskigt. Men bara så att han eller hon fattar att ridning visst är en sport. Och att det är hur svårt som helst att rida!
Hinner inte skriva mer nu. Måste gå /Tilda 
 

Snabb, update

Godmorgon bloggvärlden, 
 

Idag är det KM, ska hoppa först själva KM:et som är på 70-80 cm, vääldigt lågt men det får väl gå. 
Efter att jag hoppat KM:et så ska jag hoppa en klass på 80-90. 
Bara för att. 
 
Vill tacka så otroligt mycket för besöksrekordet. Som blev ännu mer än 219 lite senare på kvällen. Det blev hela 229 unika läsare. 
 
Detta blev ett snabbt inlägg, ska gå ner och äta lite frukost och ta på mig allt jag ska ha på tävlingen idag! 
Vad ska ni göra idag?  /Tilda 

Besöksrekord på 219 unika

Imorse klockan 9 så kollade jag statistiken, och då var det redan 70 st unika som vart inne på min blogg på morgonen! 

Ett stort tack till alla er som vart inne på min blogg idag. Hoppas ni hänger kvar här på bloggen imorgon med. 

Det är detta som får bloggen och växa. Ju fler besökare om dagen, ju fler "roliga" inlägg blir det. Mer tanke/åsikter inlägg kommer, samt deepshit inlägg med mycket mer! 

En sak jag inte förstår, vart kommer alla unika läsare ifrån? 

Det är så kul att hela 219 killar/tjejer där ute har gått in på just min blogg, mäktigt! Jag hoppas verkligen ni vill stanna kvar här på bloggen, och fortsätta läsa mina inlägg. Följa min utveckling. Ni kommer få se så mycket om ni gör det. Både misstag och framsteg. Hoppas att det inte blir så mycket misstag, utan hoppas att ordet framsteg växer fortare! Ni kommer få se mig lyckas och misslyckas. För livet kan inte alltid vara perfekt, någon gång måste man misslyckas för att därefter kunna göra om det och lyckas. Man måste våga pröva sig fram på olika sätt. Inte hålla sig till en sak livet ut. Utan pröva olika saker, och testa sig fram. Man måste våga misslyckas. Man måste våga tro och lita på sig själv. 

Det viktigaste hos en människa är nog självförtroendet, i alla fall för mig. För om man inte har bra självförtroende kommer man inte komma någonstans. Men om man har bra självförtroende så kommer man gå hur långt som helst. Så våga lita på dig själv, och stå för det du gjort. Kom inte på massa förklaringar, för och försvara sig själv. Va stark! Ta inget skit, utan lyssna bara på det positiva. 


Dagens ridpass 16/11

Ridpasset idag var helt okej, 
 

inget jätte wow pass, men man kan inte alltid ha bra ridpass dag på dag. Utan någon dag måste det gå lite sämre för att man ska kunna utvecklas. 
Jobbade henne mycket på volter och gjorde mycket skänkelvikningar. Red väl i en 40 minuter kanske. 
Formen var inte den bästa idag, men bakdelen var riktigt okej. Hon skjöt ifrån bakifrån, och fick kraften bakifrån. Hon var inte alls sådär framtung som hon var i början när jag fick henne. Och hon är inte så lång i kroppen längre. 
Känner att jag börjat hitta lite knappar. Hoppningen sitter perfect. Det är bara dressyren som jag inte har alla "knappar" ännu, så att säga. Men det går mycket bättre i dressyren nu än vad det gick förut. 
Vi har verkligen gjort stora förändringar, jag har i alla fall lärt mig rida. För på Shelly sitter man ju bara inte. Utan man får kämpa och jobba lite, vilket är superkul! 
 
Ett helt okej pass, som sagt. Imorgon taggar vi KM ! Fick en fråga av en läsare om jag kunde lägga ut en bild på min outift som jag ska ha imorgon på tävlingen. Ska se om jag har någon bra bild på när jag har på mig allt det som jag ska ha imorgon :) ♥
/Tilda
 

Vad jag tycker om pessoabetten

"Jag tycker det är sådär", "Och jag tycker inte alls det är sådär"
 

Alla har vi olika syn på saker och ting. Och det är absout inget fel med det. Folk tycker och tänker olika. 
Tänk hur världen skulle se ut om alla tyckte exakt samma saker. Ni måste väl hålla med om att det skulle bli en aning tråkigt! Hur skulle de bli med alla val som man har? 
 
I alla fall, så tycker ju folk väldigt olika om pessoabetten. Jag tycker inte det är något fel och rida på ett pessoabett. Visst det är lika skarpare, men så länge man har en mjuk och fin hand så går det ! Och har man en svårriden ponny, som inte kan ridas på något annat bett än pessoa, så visst. Varför inte rida på pessoat då?
Jag rider ju själv på pessoa i hoppningen och markarbetet. Då Shelly kan bli en aning stark då, hon tycker det är så himla kul med bommar och hinder. Så hon blir så taggad så hon inte vet vart hon ska ta vägen. Även fast det inte syns utanpå, så känner man det när man rider henne. För hon ser inte så stark ut, men hon är stark.
 
Det är många som hatar pessoabetten, rent ut sagt. Jag ska inte hålla på och försvara pessoabettet utan om någon inte tycker om det så behöver ju inte jag lägga mig i det. 
Men om man åker ut på tävlingar, så är det många som hoppar sina hästar på pessoabett. 
Och jag kan tänka lite såhär att, om nu pessoabettet är en sån tortyr för hästen. Varför skulle de då få sälja det i affärerna? 
Den frågan är ju ganska självklar, varför skulle man få sälja ett bett som är en sån tortyr för hästen? Det borde man ju inte få, kan man ju tycka. 
Så det är svårt det där. Men en sak som jag lärt mig av under denna tid. Är att man aldrig ska fråga andra vad de tycker om pessoabetten. För man får alltid, varenda gång olika svar. En del hatar det och en del hatar det inte. Så är det bara. Det är ju som att en del älskar pyttipanna, medans en del hatar pyttipanna. 
Folk tycker olika, punkt slut. Och det ska man inte ändra på. 
Men om du vill ha råd om ett bett, gå inte runt och fråga andra vad de tycker att man ska rida på. Eftersom alla säger olika, och då blir man bara helt förvirrad. 
Om man ska be någon om hjälp om ett bett, ska man helst fråga någon duktig vuxen. Som har ridit och tävlat i hela sitt liv.
 
Så jag tycker alltså att pessoabett är bra. Jag har inget emot det. Jag rider ju själv på det. Och det är ju klart att man får tänka sig för med sin hand. Man kan ju inte sitta där och rycka. Inte för att jag skulle göra det annars. Men man får ju tänka lite på sin hand i alla fall :)
 
/Tilda 
 

Dagens Outfit

Blus från Gina
Jeans från Gina
Hår:Uppsatt
Smink:Puder, blusher & mascara

 


You Must Have Feelings!

Godmorgon alla fina,
har tänkt på en sak.....
 
Det är ni som gör att jag fortfarande sitter kvar här och bloggar. Det är ni som gör allt detta. Ni som gör att bloggen fortfarande finns. Det är så enkelt att bara klicka på "ta bort blogg" men det är ni som gör så att jag inte tar bort den. 
 
Älskar verkligen att blogga, skriver massa inlägg som kommer från mig, mig, o åter igen mig. En del kan undra vart jag får min insperation ifrån, och varenda gång har jag svarat "jag vet inte". Men jag har äntligen kommit på det nu. Jag får min insperation från mig själv. 

Era kommentarer alltså, wow ! Jag är imponerad, hur så många tar den tiden att sitta och skriva ner så fina kommentarer på just min blogg. Det är mäktigt! Även fast jag inte har 20 kommentarer på varenda inlägg så vet jag att ni finns där. Det är bara och kolla statistiken, skoja bara. Men det är det som är så härligt, att jag vet att ni finns där. Ni betyder så otroligt mycket för mig. 
 
Det jag ville säga var att jag är stolt över min blogg, och framför allt mina bloggläsare. Det är ni som gör framsteg här på bloggen. Det är ni som får mig att blogga. Utan er som läsare, skulle denna bloggen aldrig funnits. 
TACK! ♥

/Tilda 

Dagens Ridpass 15/11

Ridpasset idag kändes jättebra, 

hon var pigg, väldigt pigg till och med. Men hon var väldigt lydig, även fast hon var stark emellanåt så lyssnade hon på mig. Jag längde och ökade stegen över bommarna, och allt gick perfect. 

Red ju som sagt markarbete, satte upp världens bästa bommövningar. 
Och en bra sak var att jag satte upp minst 12 bommar och jag behövde inte ens städa undan dem efter mig. För det var så många efter mig som också ville använda bommarna. 
 
Hon var liite stretig i formen idag, så därför tog jag och red på grammanen i en tjugo minuter efter det roliga markarbetet. För det var inte okej att hon bara körde upp huvudet sådär. Så därför hämtade jag grammanen. 
Red på ganska lång gramman idag, jag hade den inte sådär kort som jag brukar ha. Utan jag hade lite längre. Och hon gick riktigt fint. På slutet när jag travade av henne fick jag med lite bakben också, vilket var riktigt härligt. De 20 minutrarna på slutet var verkligen som bäst. Jag kände mig som en riktigt dressyrtant när jag satt där, haha ;)
 
Är riktigt stolt över ponnyn idag, som till och med kunde bjuda på lite bakben♥ 
/Tilda 

In Action !

 

 


Godmorgon alla fina,

har precis haft gympa.
Fått massor av gulliga kommentarer, som jag uppskattar så mycket!

Detta blev ett kort inlägg, och rubriken stämmer inte 100% eftersom det inte är morgon,
I helgen så ska jag sova över med bäästis! Nämligen, Tua ❤❤
Längtar!

Nu ska jag inte ta upp allt för mycket tid av eran fritid, och skoltid.
Ha de!

 


Bästa känslan

Statistiken ligger på topp och jag är bara allmänt glad.
Har precis facetimat med Tua. Blev i 1 timma och 10 minuter denna gången.

Imorgon är det en ny dag, nämligen Torsdag. Slutar vid två och börjar halv tio.
Ska till stallet och hoppa över lite bommar. Yeeey!
Kan kanske filma? Fast i och för sig, då måste jag ha med mig hela iPaden.
Vi får väl se om det blir av eller ej!

Nu ska jag inte sitta här och babbla om tråkiga saker. Som är helt ointressant.
Kommer troligtvis komma upp lite tanke/åsikter inlägg framåt helgen. Vem vet, det kanske redan kommer komma ut imorgon? :)
Sov så gott hörrni!


HAHA grym!

Haha, fick ett gott skratt där! ;)

Stackars Tua som bara haft sin ponny i några månader, och så kommer jag här och lurar henne med att D-ponnysarna ska hoppa 100 cm på KM:et!
HAHAHAHA!


Dagens ridpass 14/11

Go'kväll !
Har ej tillgång till någon dator nu på kvällen, därför får det bli ett gammalt tråkigt inlägg på IPaden.

Dagens ridpass: Hon var bara för fin! Red i c. 30 minuter, i en blöt och mörk paddock.
Eftersom det var ridskola idag så var ju jag tvungen och rida utomhus i mörkret.
Fast det gick jättebra, om man tänder lamporna så är det i alla fall hyfsat!
Jag valde och rida på graman idag, då hon har vart någorlunda stretig i formen de senaste dagarna.
I början så fick jag kämpa rätt så rejält, då hon bara ville hänga på bettet. Men mer mot slutet var hon som en dröm!
De sista stegen på slutet var helt amazing! Man kände hur hon verkligen ansträngde sig. Hur ryggen började komma upp och hur kraften kom bakifrån. Hon var mer upprätt. Kände inte av någonting att hon var framtung, vilket var helt fantastiskt!
Är så nöjd med ponnyn idag då hon presterat muy bien!
Imorgon ska jag ta fram lite bommar och jobba över. På Fredag ska hon endast trimmas i paddocken/manegen. hoppas på att det är fint väder då, sånatt jag kan rida ut en liten sväng. Och på Lördagen så är det KM, tagga, tagga, tagga!
Detta året SKA jag bli klubbmästarinna! ;)

Kan inte sluta titta på ponnyn, så otroligt vacker! Bilden är dock redigerad, jag hade hjälm på mig, men hittade en knapp där man kunde ta bort saker helt och hållet, och fixa dit lite hår så att det ser normalt ut. Riktigt häftigt måste jag säga! Bilden blev så mycket finare när jag fick bort den klumpiga hjälmen, säger dock inte att man ska rida utan hjälm nu! Utan hjälm ska man ha! Men just på denna bilden så var jag lite extra busig. Usch, jag är ingen bra förebild, I Know! ;) :)


In Your Dreams

Godmorgon käraste läsare, 

fråga mig inte varför jag valde den rubriken.
Idag är det Onsdag, värsta dagen på hela veckan! I alla fall värsta skoldagen. Eftersom jag går till prick 16.00 idag. Vilket är fruktansvärt jobbigt, men livet är hårt.....
Idag har vi engelska läxa, som jag har suttit och övat in till klockan 12 inatt, så jag hoppas verkligen att det sitter perfecto.  
Ska kämpa mig igenom skoldagen, och klara och gå till klockan fyra utan att få huvudvärk. Önska mig lycka till! 
Nä, nu ska vi inte vara negativa. Måste komma på något positivt som händer idag.....hm, (tänker).....
Jo, nu vet jag! Det är ju friidrottsträning, jippi! Vi ska öva längdhopp, eller det var det som stog på schemat. Vi får väl se om de följer schemat eller inte. 
 
Nu ska jag gå och göra.....?? Jag vet inte vad jag gör just nu faktiskt, eftersom detta är tidsinställt. Springer säkert runt i hela huset och letar efter saker, för det skulle inte förvåna mig. Varenda morgon så får jag som ett litet joggingpass, helt gratis! Det låter bra va? Springer alltid runt och letar allt från gympaväskan till vart min mobil är. 
 
Ni får ha en toppen dag! Så hörs vi antingen under skoldagen, eller efter skolan. Det beror på om jag hinner blogga i skolan, shit the same! /Tilda 
 
 

Hej, igen

Hej alla läsare, 
Har hänt mycket nu under kvällen. Orkar inte gå in på detaljer, eftersom detta tillhör mig. 

Ganska så lugn skoldag idag. Vilket var väldigt skönt. 
Efters skolan så umgicks jag med min kära kompis Emilia ;) Vi skrattade som vanligt och hade bara allmänt kul. 
Ska alldeles strax sätta mig och göra lite till läxor. Var bara tvungen och ta ett litet break och hämta andan. De vill säga, sätta mig framför datorn och blogga! 
Blogga är bland det roligaste som finns. Jag svär. Ni som inte har blogg, skaffa en! 
Och er som inte vill skaffa blogg för att ni tror att ingen kommer läsa den, och ni tror att ni inte kommer ha något och blogga om. 
Där har ni fel! Statistiken betyder absolut ingenting, om man skaffar blogg ska man inte vara så desperat efter unika besökare. Utan man ska bara vara sig själv och blogga för att det är roligt. Visst, det är jättekul när man får besöksrekord och har 100 läsare per dag! Men det är inte det som räknas. Hoppas ni förstår vad jag menar. Annars är det bara och säga till! Så tänk inte på vilka/eller hur många som kommer läsa din blogg.
Gör såhär: När du skaffar blogg, så undviker du och titta på statistiken. Du kan vänta 2 månader innan du tittar på den, för då lovar jag dig att det kommer vara "många" som läser den. Och ett tips är och länka sin blogg mycket. Jag tycker inte alls det är något fel med och dela sin blogg mycket över t.ex facebook. Jag tycker bara det är positivt. 
Och för er som är lite oroliga över att ni inte kommer ha något och skriva om. 
Det är såhär att, man har alltid något och skriva om! Man kan skriva allt från vad det var för mat i skolan till vad som är ens favorit färg. Eller om man är intresserad av mode, kan man t.ex skriva och lägga ut bilder på snygga kläder. Hissa och dissa olika märken osv. 
Det finns alltid något och skriva om. För er som har bloggar och läser min blogg, skriv gärna en kommentar med vad eran blogg heter så går jag mer än gärna in och tittar på dem. Jag älskar och läsa bloggar, det är bland det roligaste jag vet.
 
Där fick ni dagens tips kan man säga. Alltid något! 
Och jag är fullt medveten om att jag har fått massor av kommentarer, då ni frågat om jag kan göra olika grejer. Och jag har inte glömt av det. Har bara haft lite fullt upp. Har t.ex fått hela 3 kommentarer från olika personer som undrar om jag kan göra en sminkvideo, får verkligen tänka igenom det där. Känner mig inte så bekväm med och stå och sminka mig framför kameran. Men ska fundera på det om jag ska göra det eller ej. Har även fått en kommentar av Rebecka som undrar om jag kan göra ett inlägg med alla favorit ponnysar/hästar jag haft under hela mitt liv jag ridit. Självklart, kan jag göra ett sådant inlägg. Det kommer nog framåt helgen. 
 
Nu måste jag plugga vidare, blev ett lite längre break än vad jag hade tänkt att det skulle vara. 
Men sånt händer, eller hur? :) /Tilda
 

Så himla gullig kommentar!

Från Jennifer: Hej snygging <3 Jag har läst din blogg i ett tag nu och har inte haft en tanke på att kommentera dina inlägg. Oavsett hur långa eller korta dina inlägg är så läser jag de för du är så vidirgt grym på allt du gör. Man kan nästan tro att jag är en hater för jag ser typ vartenda steg du gör och gör fel men det kastar jag åt sidan och lixom tänker inte på att jag ska kommentera och vara allmänt taskig.

Läser din blogg dagligen och herregud, du är så duktig på att skriva och ha idéer varje dag.

Jag vet faktiskt inte vad det var jag ville få ut av denna kommentaren men jag tror väl att det är att jag bara ville få det sagt att jag lixom är 1 utav dina 170 läsare och även fast det kanske inte är 170 läsare varje dag så vet du att jag är en utav de läsarna :)

Ps: Du och Shelly är så fina tillsammans och du rider så himla bra asså! Själv är jag också en hästtjej men tyvärr har jag ingen egen häst som du men det är en dröm iallafall! Har tävlat några gånger med resultat men nu är jag snart ute och tävlar :)

Kram Jennifer (en trogen läsare) <3


Godmorgon käraste läsare!

Idag är det en toppen dag!
Går till skolan till kvart i tre.
Har dock lite så brottom nu, eftersom jag ska gå om 20 minuter. Och jag har inte gjort mig iordning än.
Men jag kände så för och görs ett inlägg så här på morgonen. Så det fick det bli.
Idag lånar Jennifers mamma Anneli och rider ut på Shelly. Tror hon har frågat efter det länge. Och självklart får hon det. Så hinner jag plugga idag efter skolan, och det är hu bra.

Det var väldigt mycket kommentarer igår, vilket var superkul, och statistiken låg på topp. Besöksrekord faktiskt på 182 besökare. Statistiken och kommentarerna bara stiger och stiger, det är DÅ man vill blogga! Har verkligen planerat lite inlägg under denna veckan. Mycket tanke, och åsikter.
Men fortsätt och kommenterar, ni får gärna kommenterar vad just ni vill läsa om här på bloggen. Vilka inlägg ni tycker är roliga att läsa, så kan jag säkert göra flera såna inlägg.
Jag vet att de flesta gillar och läsa mycket om tankar och åsikter.

Ni får ha en super dag! Så hörs vi helt enkelt lite senare! /Tilda


I'm here

Tjenare goingar,
Här ligger jag i mitt rum med värsra migränen. Fick gå hem från skolan idag 11.00, ajaj inte bra! 
Huvudet bara dunkar. 
Så därför blev det inget stall idag. Utan mamma åker ut och longerar henne. Hon har inte kommit hem än, så jag har absolut ingen aning om hur det gick. 
Riktigt härlig statistik, det gillar vi. Är så nära 200! 
Har i alla fall precis pluggat lite SO, nu har jag bara matteläxan kvar, sen får jag ha lite rolig tid. 
Hände inget speciellt i skolan faktiskt, i alla fall inte på det lilla jag var där. En rolig sak är att vi ska få nya Ipad-fodral till Ipaden imorgon. Jag ska säga er att det behövs  verkligen! Doma skalen som vi har suger, rent ut sagt. 
 
Istället för att babbla på om en massa onödigt, så hörs vi lite senare. Blir väl något inlägg innan jag går och lägger mig, förhoppningsvis. 
 
/Tilda
 
P.S Vad tycker ni om den nya designen/headern? Ska faktiskt göra om headern, blev inte alls nöjd med den. Men blev väldigt nöjd med designen. Funderar dock på och bara ha några fina blommor och lite höstigt i headern. Man måste inte alltid ha bilder på sig själv. Tror det kan bli snyggt med lite höstigt i headern. Vi får väl se. D.S

Inte långt kvar!


Veckans utvärdering!


Duktig lillesyrra man har!

Min lillesyrra och hennes lag vann ju faktiskt idag! Riktigt roligt!
Det är Lovisa som springer Ibsen röda tröjan. Där när hon springer så springer dem stafett. Filmade bara en del av det :)


Nu ska jag sova!

Vilken dag säger jag bara! Först så hände ju det där med stallet.
Jag harven vart och tittat på min lillesyrra när hon och sitt lag tävlade i friidrott, dem vann faktiskt! Efter det så träffade jag och min familj, min moster, hennes kille och deras bääääääbis! Vi åt på IKEA! Papporna tog en FARS-DAG middag på IKEA ;)

Och nu är jag hemma, ligger i min säng och är super trött!
Orkar inte med att det är Måndag imorgon, kunde inte helgen vart lite längre...??
Jag tycker att denna tiden av skolan är värst. När det är mörkt ute och man är sådär slö och tråkig. Man orkar inte göra någonting! Hatar denna period!
Vill bara ha lov hela tiden! Jag orkar seriöst inte gå till 15.45 imorgon! Och dessutom ha matte sista lektionen!

Nä, nu ska jag inte sitta här och deppa. Om jag nu är så trött så är det väl bäst att jag går och lägger mig. Ska bara läsa bloglovin inlägg först, SEN ska jag sova!
Sängen - Here I Come! ❤


Besöksrekord!

Tack till alla mina läsare!
Exakt 70 också! Det tyckte JAG var coolt!
Det är inte ofta det blir så!

Hahaha! Igga bara att Facebook kom upp! Orkar inte ta en ny bild, så det får vara så! ;)


Fyf*n vad hemskt! R.I.P Bisquit !

Det är det VÄRSTA jag vart med om!
Jag sitter och gråter! Det spelar ingen roll om det är en ridskoleponny, det är lika hemskt ändå!
Nä, fy :(

R.I.P fina Bisquit !! Du förtjänade inte och få lida så mycket som du gjorde denna timmen!
Så fruktansvärt hemskt! Jag mår illa, jag är helt chockad!
Jag klarar inte av och skriva mer, är fortfarande helt chokad! Jag har fått sett en häst lida, åååå usch! :((((((

Hoppas du får ett fortsatt bra liv Bisquit, du vet att du kommer vara älskad och saknad av MÅNGA!


Godnatt bloggen!

Tar upp lite ranson grejer som har hänt idag osv.

Besöksstatistiken ligger på topp nu! Det är riktigt kul och se!
Tänk att minst 100 tjejer/killar därute sitter och läser just min blogg. Det är en ganska så häftig känsla ändå......:)

Är fortfarande desperat över en systemkamera. Det är det ändå jag vill ha! Hoppas, hoppas, hoppas jag får en i julklapp/födelsedagspresent ;)

Imorgon är det Söndag. Och Tua & Felicia ska åka iväg och tävla på Billdal! Vill så hemskt gärna åka dit och titta på båda! För Tua ska ju "tävla" för första gången med Balou. Och Felicia ska ju såklart hoppa Spotty, men hon ska även hoppa Nikoline (Jennifers ponny) det skulle vara riktigt kul och se!
Men jag tror inte jag hinner. Eftersom Lovisa ska tävla i friidrott imorgon klockan 14.00. Och det måste man ju bara se! För Lovisa vann faktiskt förra gången! Och då måste jag ut till stallet på morgonen, och blablablabla. Men ska försöka få ihop det och åka iväg en snabbis till Billdal och titta på Tua & Felicia. Samt Linus (Kullmyr) som ska tävla Ghosy Buster för första gången :)

Dagens ridpass gick bra. Jag red baracks i en kvart. Skritta för det mesta och bara travade några steg. Vi ska ta det lite extra lugnt dessa dagar eftersom några i stallet har hört Shelly hosta. Fast jag har aldrig hört henne göra det. Och hon hostar inte när man rider. Men vi ska ändå ta det lite försiktigt.

Jag önskar att helgen var längre! Är så himla trött, och orkar inte med att skolan ska börja igen på Måndag!

Det hände en jätte häftig grej idag på morgonen. Jag och min familj satt och åt lunch. Och så hör vi något som dunkar. Och vi bara, va fasen är det? Så jag går ut och ställer mig på vår gata. Och så ser jag massor av bilar vid vår grannes hus. Jag går dit till deras hus och tittar. Och där är det stor fest! De hade rullat ut röda mattan som sträckte sig till deras ytterdörr. Och på den röda mattan står det massor av folk och dansar och är hur fint klädda som helst. Tjejerna hade långa, fina galaklänningar på sig. Och killarna hade smoking.
Det visade sig att dottern i det huset skulle gifta sig! Eller de hade redan vart i kyrkan och gift sig och hade nu en liten (STOR) fest! De stod där ute utanför deras hus och dansade och tjoade. Och spelade hög musik och någon spelade trumma. Och det var jätte häftigt! Våra grannar kommer från Iran tror jag så de var lite cool musik sådär som dunkade. Och alla stod och sjöng och dansade runt. De sa även "hep, hep, hep, tjooohooo" hela tiden.
Nä men det var jätte coolt! De vet verkligen hur man firar! Gud vad häftigt det var, man tycker nog inte det är så häftigt om man läser det. Men ni skulle vart där, det var så häftig musik och alla stod där i så fina kläder (tjejerna hade liknande klänningar som på bilderna här nedan) De stod där med högsta volym, så det bara dunsar i alla hus. Ni vet så där riktigt coolt som "dun, dun, dun, dun" så det nästan dunkar i hjärtat!
Och det roliga var att de hade rullat ut röda mattan! :D

Nu är jag jättetrött. Så nu ska jag lägga mig. Måste upp ganska så tidigt imorgon faktiskt.

Godnatt!

Svaren till frågestunden;Del 3

Har försökt så många gånger både denna och förra veckan med och lägga ut denna videon. Men varenda gång har den failat.
Så nu, denna gången hoppas jag att det funkar!

Observera att jag försöker och inte säga typ, asså & liksom!
Oh, igga bara mitt hår!


Hoppträning för Pär-Ola Nyström !

Som vanligt så hade han grymma övningar!
Han kör mer på markarbete, vilket är superbra!
Skulle vilja att han kom till Mölndals varenda vecka.
För han har verkligen världens bästa träningar. Mamma filmade en hel del. Fast jag kan inte lägga ut alla. Kan bara lägga ut 2 stycken. Eftersom de andra hackar och håller på. Och de var de som var de roliga filmerna när jag hoppar den där kombinationen. Vi hoppade mycket serier och allt sånt som är bra och öva och hoppa på! Vi hade faktiskt inga speciella höjder. Eller jo, han höjde sista hindret i kombinationen till 1 m. Men det var bara det.
Träningen gick i alla fall superduper bra!
Shelly var fin och hur lydig som helst.
Pelle sa det att vi gjorde allt så okomplicerat.
Och vi kom inte fel på något, någon gång. Shelly hade även inga problem med övningarna, även fast de var lite kluriga! ;)
Det var lite kul, kanske lite skrytigt men jag kan inte hjälpa att han sa så....;)
Pelle sa i alla fall såhär till mig när jag skulle hoppa serien för första gången:
Tilda du kan börja och visa de andra hur det ska gå till.
Haha, han värkar gilla ShellyBelly! ;)
Pelle är väldigt bra eftersom han berömmer mycket. Och så ger han mycket tips.

En mycket lyckad träning!!


Pär-Ola Nyström träning


Träning för Pär-Ola Nyström


Lite småplock!

Så himla gott! Nästan min favoritmat ;D


Saknar tiden med dig, bby! ❤


Angående om videon frågestunden del 3

Jo, det är så att jag har försökt lägga upp den hela veckan nu men det har bara failat hela varenda gång.
Men igår kväll så la jag ut den, och den har fått ladda nu över natten. Men den håller fortfarande på! Så vi hoppas på att det funkar denna gången, fast det kommer nog ta lång tid innan den laddas upp! Den är så himla långsam!


FinFinaShellyBelly!

Träningen gick sååå bra! Älskar ponnyn så otroligt mycket!
Det värkar Pär-Ola också göra! :))
Efteråt så sa han det att Shelly verkligen är en toppen ponny, och att han ser hur mycket jag får kämpa men jag klarar ändå av henne. Han tycker jag rider henne bra och att jag bara ska kämpa på! Vi gör allt så okomplicerat. Han sa även att när det är min och Shellys tur så kommer vi fram i galopp och hoppar allt utan några som helst problem! Oh, juste han tycker Shelly har bra hoppteknik!
Han kom till och med ihåg Shellys namn sen förra gången! ;D De ni!

Jag ska verkligen mata in allt det där i hjärnan. Verkligen komma ihåg det. Så när det är som kämpigast så ska jag tänka på det han sa!

Imorgon kommer ett inlägg och filmer upp här på bloggen, ska skriva ett långt inlägg om hela lektionen ! :)

Nu ska jag duscha! Ha de !


Hoppträning för Pär-Ola Nyström för andra gången klockan 20.00 idag!

Ni får mer ön gärna komma och titta ;D Jag och min grupp ska inte hoppa förrän klockan 20.00.

Så jag ska åka till stallet om en timma så blir det väl lagom.

Detta är andra gången jag tränar för honom. Han är GRYM!
Okej, han verkar helt dum i huvudet men han är en bra tränare! Shelly var så fin och jättelydig den förra träningen!

För er som ej vet vem Pär-Ola Nyström är. Eller Pelle Nyström som alla kallar honom. Så kanske ni vet vem det är om jag nämner att han t.ex vart med i Bonde Söker Fru?

Ska bli så kul och träna för honom igen!!


Hemkunskap !


Håltimma !

Idag hade vi håltimma i skolan i 3 timmar!
Alla gick hem förutom, jag, Emilia, Linnea & Josse.
För vi orkade inte gå hem, haha!
Så vi tjockade oss istället i skolan. Men andra ord, vi gick och köpte kakor och allt sånt gott!

Observera att vi var fyra stycken!!


Finaste ponnyn!

Liten bildbomd på min vackra häst ! ;D


Känner mig stolt!

Känner mig stolt som har tagit dessa bilder på Tua & Balouu! Haha xD


Cha !

Chillar med Emilia!


FRIIDROTTSTRÄNING !


Mikkan!

Kommentar:

Håller med dig helt om Nellieberntsson! Visst hon är duktig och ser bra ut , men inte SÅ bra!
Men du vet Tilda om du har tex kl på dig så sträcker du kanske lite extra på dig, just för att du har riktigt snygga kläder. Och rider då bättre ,haha;)
Nä jag tycker folk ska gå efter vad som är snyggt! Budget som lyx! Inte bara köpa det märket som alla andra köper :)

Svar; Haha, du kanske har en liten poäng där! ;)
Nä, men jag förstår om man vill ha nåågot litet av Kingsland. Jag ska faktiskt erkänna att för kanske 1 år sen så var jag helt galen i Kingsland! Vara för att alla andra hade det. Så jag gick och köpte en Kingsland mössa och en Kingsland väst. Som jag använder jättemycket nu. Så det är inte de att de inte är bra. Mössan är superduper skön. Och jag har ingen annan. Plus att jag verkligen behövde en ny väst. För att min gammal var för liten. Dock så var de två grejerna på rea. Halva priset. Så istället för och betala 550 kr för den mössan så betalade jag 275. Och det är fortfarande dyrt men inte dyrt för och vara den mössan.
Så jag har erkänt jag var beroende av Kingsland och märkeskläder i stallet!
Men nu idag så bryr jag mig inte ett dugg. Jag vill inte ens ha märkeskläder. För jag har "mognat" jag har insett att märkeskläder inte gör en inte till en bättre ryttare. Det är därför jag inte ens bryr mig nu. Jag behöver nämligen en ny jacka i stallet som inte är så tjock, så att man kan rida i den nu på vintern utan att den ska vara för varm eller för kall. Och jag har hittat flera stycken på HÖÖKS. Mamma har faktiskt frågat mig om jag vill ha en märkesjacka istället för en billig på HÖÖKS. Men jag vill faktiskt inte det. Jag vill mycket hellre ha en jacka från HÖÖKS. Ni får tycka att jag är hur knäpp som helst.
Men det är sån jag är nu. Jag bryr mig inte om märkeskläder ett dugg. Inte till mig själv i alla fall. Men Shelly vill man ju skämma bort hur mycket som helst ;D Shelly har faktiskt ett par egna John Whitaker röda benskydd som hon älskar. Nä, men till Shelly tycker jag det är en helt annan sak. Förresten så köpte jag de röda John Whitaker skydden på rea, på Göteborg Horse Show förra året.
Jag tycker såhär att OM man ska köpa märkeskläder, så ska man köpa det på rea. Eftersom jag inte tycker det är värt och betala 4000 för en jacka!
Och 550 kr för en mössa.
Detta innebär inte att jag aldrig kommer köpa några märkeskläder i hela mitt liv. För jag kommer säkert köpa något om det är på rea. För det kan ju vara kul och ha något litet. För jag vill hellre ha märkeskläder i skolan och på sin fritid ni vet än och ha det i stallet.

OBS! Jag är inte seriös på bilden. Emilia sminkade mig igår, hon sminkade inte seriöst. Eftersom jag är helt brun i ansiktet. Så bara så att alla vet så är jag inte seriös på bilden!


Till Agnes

Kommentar från Alice angående om det förra inlägget:
Det är inget elakt mot hästen att rida i mer än 1 timme. Dom mår bara bra av det, åtminstone vissa. Men dom flesta mår bra av att få röra sig lite mer ibland. Det är som att du skulle göra ett lite längre träningspass på gymmet. Det kan väl vara lite skönt ibland? Du du sa så är hästar tåliga djur, och tål att röra på sig mycket. Så jag tycker inte att du ska skriva att det är synd om dom och Hur tänker folk igentligen?
Folk kan ta åt sig!


Svar; Självklart är det inte så jag menade! Det kan finnas de hästar som mår bra och av ridas lite väl länge. Jag ska inte gå in på några namn eller så men jag har läst många inlägg och då är det någon tjej där som skriver att "idag red jag i nästan tre timmar, haha" Vadå haha? Tänker jag då. 3 timmar tycker jag är lite väl länge. Och när jag skrev 2 timmar så menade jag ju att de red väldigt hårt i en timma. Som först rida ett dressyrpass i en timma och sedan hoppa. JAG kan tycka det är lite väl hårt! När man bara tränar hemma. Och det är de att dem rider ju så ganska många dagar i veckan. Endast för att den tycker det är kul och rida sin häst. De tycker de är kul och rida och älskar och hoppa. Då tycker JAG att man kan planera sina ridpass lite bättre.

Men man har ju olika åsikter. Som t.ex mig, jag rider aldrig mer än en timma. För då tycker jag att det räcker med och rida. Ibland rider jag bara i en halvtimma eller i 45 minuter. Eftersom Shelly inte behöver mer. Visst hon är lite tjock nu och så, men hon är ganska trött om man har kört hårt o intensivt i en halvtimma.
Jag gick igång på detta eftersom JAG inte tycker att man ska rida i flera timmar. Förutom om man rider ut eller på tävlingar förstås. Men på tävlingar så vilar man ändå emellan.

Men du kanske är helt emot mig med detta och tycker inte alls det är fel och rida jätte hårt i 2 eller fler timmar.
Men det är din sak, och jag skrev detta för att jag tycker det är så. Jag tycker inte man ska rida i två timmar flera gånger i veckan.

Var bara tvungen och förklara detta lite mer med det jag skrev. Därför skrev jag det som ett inlägg. För att jag tycker det är så. Och jag menar inte om man rider i två timmar lite lätt och vilar mycket emellan. Utan de som verkligen kör järnet i två timmar..... :))))


Ha de!


Innebandytunering !!

Som jag inte är med på..........
Är förkyld :)


Gomorron !

Sitter just nu här i skolan och har TTM. TTM=TidTillMåluppsättning

Nu ska jag jobba vidare.
Ni får ha en bra daaag! ;)


Veckans utvärdering !


Dagens ridpass

Red markarbete idag.
Och det gick jätte bra!
Satte upp flera stycken galoppbommar efter varann.
Var nog i alla fall 8 bommar som jag både travade och galopperade över.
Det gick jättebra, eller det gick bra för att ha ridit på det vanliga tredelade bettet. Hon var lite stark emellan åt men det gick bra ändå. Hon är ju inte stark där och vara dum. Utan det är för att hon tycker det är så kul med markarbete. Även hoppning !
Men det gick i alla fall super idag. Red faktiskt i en timme.

Imorgon kommer det komma upp ett inlägg som handlar om lite olika saker.
VÄLDIGT intressanta, så håll utkik!

Sov gott :)


Min dag

Det började med att jag gick upp klockan 9. Var i stallet prick 10.
Jag hade tänkt och rida markarbete. Men då var det någon handikappsgrupp som skulle ha ridhuset och använda bommarna. Och en sak som var lite surt var att jag hade satt upp en hel bana full med bommar, en jättebra övning. Och går in och sadlar Shelly. Och precis när jag ska tränsa. Men då kommer hon då och säger att jag inte får rida. Och så gör hon in i ridhuset och flyttar om ALLA bommar....... JAG SKULLE PRECIS SADLA!!

Så jag fick rida ut. För paddocken simmade i vatten. Men det var lite synd eftersom jag hade behövt rida markarbete och även små hoppa lite idag.
I alla fall, jag åkte hem vid halv ett. Och duschade och allt.
Jag och Emilia skulle nämligen ta bussen in till stan klockan 13.09. Det slutade med att jag sprang till bussen för och hinna. Det var liiite stressigt!
När jag kom dit till bussen så mötte jag då Emilia. Men då stod det "Ej i trafik" på bussen. Och bussschauffören låg och sov i bussen till 13.27! DÅ fick vi gå på.......
Det stod faktiskt att den skulle gå 13.09!

Men i alla fall, då åket vi in till stan.
Jag köpte ingenting.
Utan vi fikade och åt och gick runt och titta i lite affärer.
Vi åt på McDonalds och tog därefter varsin Frapino på Espresso House!
Vi var väl där till klockan 18.00.
Och då tog vi bussen hem till henne.
Och så tittade vi på ett avsnitt av Pretty Little Liars och åt sedan lax.
Jättemysigt!

Nu måste jag göra iordning till imorgon, för skolan börjar igen ;)

Ha de !


Dagens RidOutfit


Nu ska jag till stallet!

Ska rida markarbete :)
Snabbt inlägg!


Godnatt ❤


Dagens ridpass i text o bild!

Tog ett riktigt dressyrpass. Och bara trava, trava, trava o trava! Tog bara ett varv i galopp.
Böjde och ställde henne åt olika håll.
Hon var SUPERFIN på slutet!
Travade av henne rätt så länge också.
Det är de jag har kort på.
Och bilderna är jätte dålig kvalité på. Men så är det när man inte har någon systemkamera.....-.-
Ni får helt nerkör stå ut :)

Observera hennes steg, så himla fin är hon!!


Jag rider i ridhuset. Travar av henne.

Jag vet att jag inte sitter så snyggt, men Shelly går jättefint. I alla fall på slutet av filmen. Trampar även under sig (hallelujah), inte hela tiden.


Haha, bara ett ben!???


FriidrottsTÄVLING imorgon!

Imorgon klockan 11.15 ska jag tävla.
Har ställt upp i en tävling som heter "Skatåsloppet"
Det innebär att man ska springa 5 km. Det är 26 med tror jag.
Och jag kommer inte satsa på och vinna. Eftersom jag inte ens övat till det här loppet.
Och jag känner mig inte helt 100% bra heller. Är ganska hostig, killar lite i halsen emellanåt.
Men det ska nog gå bra!
Ska springa för att det är kul. Spelar ingen roll om jag kommer sist :)
Men vi håller tummarna på att det går bra.
Mitt mål är och klara och springa 5 km. Klara och springa hela varvet.

Önska mig lycka till ;)

P.S Kommer ihåg 2011 då jag var med på Göteborgsvarvet och kom 14 av 320 starter! Det är mäktigt! Den känslan och springa in där i arenan. Det var som och få nya krafter igen. J*****vlar vad jag sprutta på in i det sista målet. Kanske var för att hela publiken jublade och pepprade en. Jag var så trött efter och av sprungit 2.5 km det fortaste jag stab kunde. Mina ben var som spagetti.
Nu imorgon, kommer nog mina ben ramla av efter de där 5 km. Fast jag kan ju såklart inte springa det fortaste jag kan i 5 km. 5 km är ju rätt så långt. Man kan nog mest jogga runt. Fast jogga i ett högt tempo.
Nu måste jag sova, måste vara utvilad till imorgon :)
Sov gott!


Dagens Köp !

Vi börjar med de jag köpte från GinaTricot:
En vinröd tröja 249 kr
Vinröd Peggy Snood halsduk 149 kr
Svarta Lisa byxor 299 kr

Från H&M:
Ljus beige stickad tröja 399 kr
Svart jacka med bälte 499 kr
Smink:
Ögonbrynspenna "chocolate" 29.50 kr
Blusher 49.50 kr
Foundation & Blusher Brush 79.50 kr
Eyeliner Svart 49.50 kr

Från Lindex:
Har ej kort på den, men ni får helt enkelt stå ut! :)
Svart jacka med pälskrage & pälsluva 899 kr


Storshoppat!

Nu har jag precis kommit hem. Vart en jätte mysig dag!
Har handlat massor av kläder m.m!
Lägger alldeles strax ut bilder på allting. Ska först äta.

Oh juste! Det var så gott med sushi, jag och mamma tog varsin 15 bitars! Och jag fick välja vilka bitar jag ville ha, tog bara mina favoriter❤ <3
Och vi bestämde oss för och åka till Frölunda Torg, i alla fall denna gången. Nästa gång blir det nog Kungsmässan, vi får väl se ;) :)

Nu måste jag äta! Är super hungrig!


Frölunda Torg & Sushi tillsammans med mamma!

Jag och mamma ska alldeles strax åka och äta sushi. Mums!
Efter det så åker vi vidare antingen till Kungsmässan eller Frölunda Torg.
Vi ska i alla fall köpa lite nya höstkläder. Så vi får väl se vad jag kommer hem med sen. Lite spännande kommer det väl allt bli ? ;D

Klockan 18.00 idag är det även friidrottsträning som jag ska gå på.

Juste, har håller tummarna hela dagen och håller även tummarna nu för Axelina som tävlar/tävlat sina 4 ponnysar. Och Beata som tävlar Mountain Horse Cup tillsammans med Kenwoods Cymro (Min bääääbis!!) idag.
Hoppas, hoppas, hoppas han inte stannar nu bara!
Tog ett långt, seriöst snack med honom igår innan han skulle få sin kvällsmat. Jag sa det till honom att om han inte stannar så vinner han! För jag vet att Cymro älskar och vara först i ärovarvet, så jag mutade honom lite. Plus att alla blir glada och han blir familjens favoritponny! Och det kan han ju bara inte motstå! Han har ju så hård konkerans, två små söta ponnysar vid namn Jerry och Amadeus. Alla tre slåss om och få bli familjen gullponny, o även äslklingsponny!
Jag berättade även för honom att om han stannar så blir det nära en annons på hästnet! (Jag skojar såklart!) Nä, men då blir alla arga och sura på honom. Och han ligger längst ner på listan som gullponny & älsklingsponny.

Nä, men kul liv man har...!
Nu måste jag gå.
SUSHI, HEEEEREEE WEEE COOOOMMEEE!


Del 3 och Del 4

Jag har ju inte svarat klart på frågestunden än, har en del 3 och en del 4 kvar. Och i förrgår så satt jag och klippte ihop del 3 och la sedan ut den. Men då stod det att de hade failat och så bara försvann den. Så nu måste jag göra om del 3 för 4 gången.
Vi får se om det löser sig. Hinner inte fixa med den nu. För ska iväg. Men ikväll fixar jag den och så får vi hoppas att den kommer ut på morgonen imorgon.

Det var bara det jag ville säga ;)


Tack Axelina!

Tittade precis in på kommentarerna och såg att Axelina hade skrivit. Och hon skrev så himla gulligt till mig, så jag bara måste göra ett litet inlägg om det ;)
Hon skrev:
Tack så mycket Tilda! Och JAG tycker verkligen att du är duktig, även om Shelly inte är någon dressyr ponny så kämpar du på ändå. Och man får ju tänka på att hon är en riktigt fin hopp-ponny iallafall! :-) <3


Såna här kommentarer ger en verkligen "hopp". Eller hur man nu ska förklara detta utan att det ska låta konstigt och överdrivet. Man blir så glad.
Tänkte komma in på en liten annan sak här som inte alls har med Axelina och göra. Men känner att jag vill klämma in det här faktiskt. Man kan faktiskt även bli glad av någonting som en person säger som, "din ponny är verkligen jättefin, jag önskar att jag hade en sån" Fast den inte menar det. För det spelar ingen roll om de menar det eller inte, man blir lika glad ändå. Och jag tycker verkligen man ska ta åt sig positiva saker. Även fast man kanske vet att personen inte menar det utan säger det för och vara snäll så ska man försöka ta åt sig det ändå. Och få bort den tanken om att hon/han kanske inte menar det.
Jag vet inte vad jag försöker komma fram till direkt men, jag antar att det är att man ska ta åt sig de positiva sakerna och tänka bort allt de negativa.
Det är väl dagens tips.....nä jag skoja bara!

Men över till Axelina!
Önskar dig all lycka imorgon på tävlingen! Och håller tummarna på att du blir placerad/eller vinner med alla fyra. Även fast det kanske inte är jättestor chans att man vinner med alla fyra ponnys. Men man kan i alla fall bli placerad med alla fyra. I alla fall, lycka till imorgon!

Förresten så kommer du nog inte se detta förrän imorgon eftersom jag skriver detta inlägg klockan 1 på natten.... Men jag menar ju givetvis alla tre dagarna Fredag, Lördag & Söndag.
Och ett ännu större lycka till på SM:et!

Nä, nu MÅSTE jag sova! Imorgon blir det en mys-dag med mamma.
Berättar mer imorgon. Sov gott!


Dagens ridpass 1 November

Idag vilade Shelly.
Så jag var bara ute och gick med henne i 10-15 min i manegen.
Mocka och fyllde även höpåsar.

Efter att jag och min mamma var klara med allting. Tänkte vi att vi kunde åka hem. Men så gick vi upp till cafeterian istället och tog en varm choklad och satte oss i det "lilla rummet" tillsammans med Marie, Felicia och Annelie.
Vi satt säkert däruppe i 1-2 timmar och bara babbla på ;)

Nu ska jag sova :) Ha de!


Hoppträning för Lena Berggren "titt-hinder"


Träning för Lena Berggren

Träningen gick superduper bra! Vi hoppade ingen speciell höjd. Några hinder låg på 90 cm och några på 100 cm.
Hon hade stan bara "titt-hinder" framme. Vilket var super bra. Även fast Shelly inte alls är tittig på hinder, hon hoppar ju allt vare sig om den är läskig eller inte.
Det var bland annat en vattenmatta, polkagrisplank, regnbågshinder, oxer med en liten grind, och även kombination. Har inte haft så möjlighet och hoppa så mycket kombination på Shelly. Har nog bara hoppat det en gång på hemma plan. Och resten på tävlingar. Första gången jag skulle hoppa en kombination var på en tävling, på en L:B. Hinderna var 100 cm. Och jag hade ALDRIG hoppat en kombination förut med Shelly. Visste inte heller hur Shelly var och hoppa kombination. Hur mycket hjälp hon behövde osv.
Men det gick superbra. Hon fixade det kanon.

Själva tränaren då: Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Lena Berggren. Man blir väldigt lätt sur på henne. Till och med min mamma blev lite sur på henne. För då stod fet och pratade. För i början av passet så körde vi lite dressyr. Och då ville hon att jag skulle rids på långa tyglar och blablabla. Och Shelly funkar inte och rida på långa tyglar med. Jag tränar inte för dem som har den ridstilen.
Men i alla fall jag blev väl lite arg och ledsen PÅ Shelly. Bara för att hon inte ville lyssna. Och hon bara lunkade på där. Och då blev jag skit sur på henne. Och då sa mamma det att det inte är för att jag inte tål och ta kritik, utan för att det är för att vi har kämpat så med Shelly. I ett helt år och hon går Inge bättre för det. Klart Shelly har gått i form ett helt pass för mig någon gång sådär. Men det är ALDRIG någon som lyckas hjälpa mig med min ridning. Jag för aldrig någon riktig hjälp. För de jag tränar för bra tror och tänker saker om mig och Shelly. Antingen så säger de att jag är för hård på hand och måste lätta. Jag fattar inte hur de kan säga så. Jag har ridit en B-ponny innan Shelly som heter Cymro, och han var känslig. Han kunde man absolut inte ha hård hand på. I ett år red jag honom, och varenda pass hade jag så mjuk och stilla hand så att det är väl klart att jag har mjuk hand nu på Shelly också. Men Shelly är en annorlunda ponny än vad Cymro är. Cymro är ju född på tygeln ;) Men det är inte Shelly. Shelly är lite stel och svår och få "i form". Hon vill inte riktigt jobba med bakbenen. Oj, nu kom jag in på helt andra saker.
Över till det andra igen.
De bara tror att Shelly är en en sån ponny, när hon är helt annorlunda. De tror att det inte är jag som kan rida. Att jag inte kan rida hästar i form. Men herregud, jag har ridit i 6-7 år och har tränat för tränare och allt. När jag hade ridit ett par år på ridskola så kunde jag till och med rida en del ridskolehästar i form! Då var jag väl 9 år eller något sånt. Jag kommer ihåg hur stolt man var när Pajas gick i form för en. Haha, det var minnen det!
Men i alla fall, visst jag är väl inget proffs på och rida. Aldrig att jag är i samma klass som dig Axelina. För jag har inte dem möjligheterna. Jag satsar heller inte. Jag rider och tävlar för att det är kul.
Men det är de att de tränare jag rider för bara tror saker. Tills jag ber dem sitta upp på henne. Och då får de helt plötsligt en annan syn på Shelly. Jag kommer ihåg när Charlotte satt upp på Shelly för första gången, för jag bad henne det. Eftersom hon sa massor av grejer som jag inte kunde göra på Shelly. Som och strunta i hennes huvud. Bara låta henne gå upp med huvudet. Det säger ALLA tränare till mig! Men det går inte på Shelly. Man kan inte strunta i hennes huvud, för då blir hon helt okontaktbar och vill inte alls lyssna, och blir hur stark som helst!
Jag ska säga er att det tog en bra stund innan Shelly lyssnade på Charlotte. Man såg att Charlotte var förvånad. Det tog i alla fall 10-15 minuter innan Shelly började lyssna för henne. Och kanske 20 minuter (hon red i en halvtimma) innan Shelly gick i form. Och hur duktig är inte Charlotte liksom. Jag kan tycka det är rätt skönt när folk sitter upp på henne och verkligen fattar hur kämpig hon är.
Det är en riktigt skön känsla! Och det är lite kul, om någon kompis sitter upp på Shelly. Och bara, men om jag sitter upp så kommer hon säkert gå i form och trampa under sig. För det gör min ponny för mig. Och så sitter de upp och Shelly går som en pottaskit (haha) och så rider de bara i 5 minuter, sedan vill de inte rida mer. Och de säger inte ett ord efteråt att "åå vad fin hon är" eller " åå vad härlig hon är och rida" Utan de är helt knäpp tysta........
Detta inlägg blev väldigt långt. Känner att jag Inge riktigt kom fram till det jag egentligen ville säga. Utan kom bara in på andra saker.
Men det är skönt och få skriva ur sig lite saker. Vet att det ändå inte kommer vara någon som läser igenom allt detta jag skrivit nu så det var därför jag skrev mer lite "privata" grejer. Det är svårt och förklara.

Film från träningen kommer ut idag/ikväll.
Ha de!


1 November (!!!)

Idag är det 1 November. Allts bara en månad kvar till december. Usch jag ryser, tål in när det är så kallt ute.....
Men det är i alla fall 53 dagar kvar till min födelsedag. Även 53 dagar kvar till Julafton!
Det är faktiskt väldigt många som inte tror mig när jag säger att mitt riktiga namn är Matilda och att jag fyller år på Julafton.... XD
Men jag lovar, jag talar sanning :)

Träningen för Lena igår gick super. Berättar mer om den i nästa inlägg. Gjorde inget inlägg igår när jag kom hem från träningen. Eftersom vi kom hem vid 11, och vid 11 så gjorde jag mig två toast och oboy. Och det tog en kvart. Och så duschade jag. Och då var klockan strax efter halv tolv. Och jag var jättetrött. Så jag borstade tänderna och gick och la mig. Orkade alltså inte göra ett inlägg.
Del 3 av frågestunden håller på och laddas upp nu. Den är lite seg.