GO ridsporten!

Vi som valr ridsporten och fortsatt med det är några otroligt starka & självständiga personer!
Det är jättebra att växa upp med djur, framförallt hästar.
Man lär sig att ta ansvar, man lär sig överlag massor av saker som kanske inte fotbollskillar, med fotbollsshorts och en bamsestor envis boll, inte tänker på. Men okej, ni har valt eran sport och vi har valt våran. Ni tycker eran sport är bättre än alla andra och vi tycker samma fast om våran.
Nu ska jag inte sitta och dissa fotboll här, klart man tycker sin sport är bäst! Vad annars liksom? Nä du vet, man går i fotboll men man älskar innebandy fast man inte ens går i det. Det är ju lite knäppt kanske. Jag vet inte.
OM det är någon som känner så måste ni skicka ett mejl om det, för det skulle vara väldigt intressant! ;D
 
Men ridning är en så otrolig svår sport. Killarna i klassen kallar det för att sitta och hålla i tömmarna och sparka lite med benen. Men där killar, har ni så fel. Det är så mycket mer baom kulisserna som ni inte ser/förstår. För det första alla bakom ridpassen. Att komma till stallet en regnig dag, alla bara öser ner, gå och mocka & fixa maten. Visst, att fixa mat kanske inte är en sport. Men det tillhör våran sport- ridningen, ridsporten, punkt.

Sedan så ska man hämta hästen. Och sen hästmänniskors specialitet, borsta & städa och fixa. Skrubba, tvätta och pyssla. Och sen Rida, och innan det ser bra ut när man rider så har man ridit i ganska många år. Det är inte som man tror, "sätta på sadeln, kasta sig upp och trycka med benen". Man måste också tänka på sitsen, farten, formen, gången, vägen, sprången osv. om man ska ge sig in våran sport!
Och mycket mer än så såklart!
Bakom den här bilden ligger det SÅ himla mycket träning....Både för häst och ryttare.
 
 
 


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...